Companii CSR Stiri

Fundația Vodafone România finanțează cu 5 milioane de lei dotarea secțiilor de nou-născuți din spitalele publice

20 mai 2021 2 min

Fundația Vodafone România finanțează cu 5 milioane de lei dotarea secțiilor de nou-născuți din spitalele publice

Reading Time: 2 minute

Fundația Vodafone România lansează o linie de finanțare în valoare de 5 milioane de lei numită „Fondul Viață pentru Nou-Născuți” destinată renovării, modernizării și dotării cu echipamente medicale a compartimentelor și secțiilor de neonatologie din spitalele publice din întreaga țară. Pentru suplimentarea bugetului existent care să permită extinderea proiectului în cât mai multe unități medicale, fundația anunță și o campanie publică de strângere de fonduri.

 „Sunt mai bine de 8 ani de când Fundația Vodafone România a început lupta pentru șansa la viață a celor mai vulnerabili membri ai societății. În continuare, România are cea mai mare rată a mortalității infantile, aproape dublă față de media țărilor Uniunii Europene. E firesc să nu abandonăm lupta și să ne propunem să facem mai mult și mai mulți. Am avut parteneri extraordinari din rândul ONG-urilor în cele două proiecte anterioare și suntem convinși că împreună cu donatorii și sponsorii care se vor alătura demersului nostru, cu societatea civilă, cu autoritățile, cu administratorii spitalelor putem schimba statisticile și putem da tuturor nou-născuților prematur sau cu afecțiuni medicale severe șansa să fie tratați în unități spitalicești dotate corespunzător”, a declarat Angela Galeța, directorul Fundației Vodafone România.

Campanie prin SMS

Campania publică de strângere de fonduri se derulează în perioada mai 2021 – decembrie 2022. Donațiile se pot face și prin SMS, trimițând textul RITM la numărul scurt 8845 pentru 2 euro/ lunar.  

Investiții de 16 milioane de lei

Până acum, Fundația Vodafone România a investit direct 16 milioane de lei în construirea și apoi extinderea Secției de Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului „Marie Sklodowska Curie” și în modernizarea secției cu același nume din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța. Ambele secții au fost dotate cu aparatură medicală de ultimă generație, inclusiv cu două soluții de telemedicină pentru monitorizarea de la distanță a pacienților, transmiterea securizată de imagini și parametri medicali în timp real și organizarea de videoconferințe.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: