fbpx
Finanțe Stiri

Grupul Valvis a primit finantare de 28 milioane de euro1 min

30/07/2015 < 1 min read

Grupul Valvis a primit finantare de 28 milioane de euro1 min

Reading Time: < 1 minut

UniCredit Tiriac Bank si grupul Valvis au finalizat negocierile privind acordarea unei finantari in valoare totala de 28 milioane de euro pentru sustinerea activitatii curente a grupului si refinantarea investitiilor realizate in ultimii ani. Grupul Valvis desfasoara operatiuni in domeniul apelor minerale, agriculturii si productiei de energie regenerabila, prin intermediul companiilor Carpathian Springs (care imbuteliaza Aqua Carpatica), Valvis Holding Distribution, Dorna Agri si Terra Muntenia.

In cadrul pachetului de credite agreat, UniCredit Tiriac Bank va acorda Carpathian Springs o finantare in valoare de circa 18 milioane de euro. Aceasta este destinata, pe de o parte, refinantarii unor investitii realizate la fabrica de la Panaci (localitatea Coverca, judetul Suceva) si, pe de alta parte, sustinerii nevoilor de dezvoltare a companiei pe piata locala si pe piete externe, printr-o noua linie de capital de lucru.

Totodata, UniCredit Tiriac Bank acorda Dorna Agri un plafon de creditare in valoare de 11,25 milioane de lei (2,5 milioane euro) pentru finantarea culturilor agricole, scontarea subventiilor ce urmeaza a fi primite de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), precum si pentru acoperirea altor nevoi generale. Dorna Agri este unul dintre cei mai importanti producatori agricoli din Romania.

Foto: © Denisnata | Dreamstime.comDollars And Water Photo

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *