Business Companii Stiri Tech

HMD Global investește în software și R&D pentru a dezvolta businessul cu terminale Nokia

5 iul. 2020 2 min

HMD Global investește în software și R&D pentru a dezvolta businessul cu terminale Nokia

Reading Time: 2 minute

HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane, a achiziționat active în cadrul Valona Labs și a lansat unui nou Centru de Excelență R&D  în Tampere, Finlanda. 

Noul centru va fi specializat în software, securitate privind drepturile de proprietate intelectuală și servicii direct legate de securitate și va facilita tranziția HMD Global, de la o companie de hardware, către o companie cu activități combinate, de hardware și servicii. De asemenea, în perioada imediat următoare, compania va demara un proces de recrutare pentru a angaja noi talente din domeniul tehnic, ce vor contribui la dezvoltarea unor noi servicii, precum HMD Connect.

Dezvoltare

În luna martie a acestui an, HMD Global a intrat într-o nouă categorie de servicii, odată cu lansarea serviciului de roaming global, Connect. Acesta permite utilizatorilor din țări diferite să beneficieze de date mobile. În următoarele luni, centrul din Tampere va continua dezvoltarea acestui serviciu și a altora, precum blocarea unui dispozitiv de la distanță, gestionarea mobilității întreprinderilor, securitate software pentru dispozitive mobile, rețele sigure de comunicare și testarea cutiilor negre. De asemenea, compania își propune să extindă obiectivele centrului, prin includerea tehnologiilor audio și de imaging în viitor. Centrul va fi condus de fostul Head of Unit al Valona Labs, Ari Heikkinen.

„Prin acest nou Centru de Excelență abordăm un subiect fierbinte. Având în vedere că incidentele de securitate cibernetică au fost tot mai dese în timpul acestei pandemii, este timpul să intensificăm eforturile în ceea ce privește securitatea mobilă. Tampere este o locație cunoscută prin avansul tehnologic și mai ales pentru inovațiile mobile. Suntem nerăbdători să mobilizăm expertiza acestei regiuni si să explorăm diverse oportunități de colaborare cu diferite companii din această zonă, dar și cu departamentul de tehnologie din cadrul Universității Tampere”, a declarat Ari Heikkinen, Senior Director Security & Enterprise Solutions HMD Global.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: