Lifestyle Stiri

India, adusă în România în expoziția “Cuib”

29 ian. 2018 2 min

India, adusă în România în expoziția “Cuib”

Reading Time: 2 minute

Galeria Galateca, alături de artistul Ovidiu Ștefan Toader, vă propun expoziția „Cuib”, un discurs despre formă și culoare articulat de sunete și imagini ce va avea loc între 7-24 Februarie.

Galeria Galateca are deosebita plăcere să vă invite miercuri, 7 februarie, ora 19:00, la lansarea expoziției “Cuib” de Ovidiu Ștefan Toader, în viziunea curatorului Răzvan Tun.

Absolvent în anul 2016 al Departamentului de Sculptură din cadrul Universității Naționale de Arte București, Ovidiu Ștefan Toader călătorește în India în căutarea maturității sale artistice. Copleșit de abundența detaliilor și fascinat de caracterul interactiv al experiențelor acumulate în Asia, artistul memorează acest demers prin schițe, fotografie și film. Folosind ca reper acest material documentar, artistul își propune să transpună experimentul său în lucrări de artă și să coaguleze aceste fragmente într-o expoziție în care toate cele cinci simțuri sunt necesare pentru decodificarea mesajului artistic.

Cele mai recente lucrări ale artistului se constituie într-un ansamblu de obiecte așezate strategic unul față de celălalt, într-o expoziție în care vizitatorul este invitat să-și folosească toate simțurile pentru a o parcurge. Cele șase sculpturi prezente în galerie definesc un mecanism coerent de volume al cărui scop este acela de a conecta vizitatorul la dimensiuni multiple.

Elementul central al expoziției sale este „capsula”, o componentă din structura lucrărilor capabilă să „vibreze” și să transforme un obiect banal într-un obiect de artă. Printre forme și culori își fac apariția fotografiile de mari dimensiuni care întregesc o imagine coerentă despre viziunea artistului. Un material video prezintă fragmente din observațiile pe care Ovidiu Ștefan Toader le-a arhivat în călătoria să, materializând curiozitatea acestuia într-un scurt experiment cinematografic.

„Cuib” este un proiect artistic în care diversitatea mijloacelor de expresie utilizate transformă un spațiu populat de obiecte simple într-o experiență senzorială complexă.

Expoziția „Cuib” va avea loc între 7-24 Februarie la Galeria Galateca (Str. C.A. Rosetti, nr 2-4, sector 1, București).

Vor fi prezenţi artişti plastici, critici de artă, personalităţi ale vieţii cultural-artistice, scriitori, jurnalişti.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/144358089582105/

Citeşte mai multe despre artist aici.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: