Stiri

Interesul românilor pentru tranzacții imobiliare s-a dublat în prima jumătate a anului

30 iun. 2021 2 min

Interesul românilor pentru tranzacții imobiliare s-a dublat în prima jumătate a anului

Reading Time: 2 minute

Prima jumătate a anului a cunoscut o dublare a interesului pentru tranzacții imobiliare față de aceeași perioadă a anului trecut, pe fondul relaxării restricțiilor și a revirimentului unor sectoare economice.

Pe parcursul primelor cinci luni din 2021, vânzările Blitz, o companie antreprenorială în imobiliare din Cluj-Napoca, a înregistrat o creștere de 136% față de aceeași perioadă a anului trecut, în contextul extinderii la nivel național.

Compania imobiliară a atins un număr de 12 birouri, atât proprii, cât și francize, în Cluj-Napoca, Florești, Brașov, București, Timișoara, Sibiu, Craiova, Arad și Oradea.

„România este o țară dominată de consumatori cu intenții de cumpărare a proprietăților, peste 95% dintre români fiind proprietari. Astfel, pe baza relaxării restricțiilor și intențiile de tranzacționare ale cumpărătorilor de apartamente au crescut, iar acest fenomen a scos la lumină oportunități de dezvoltare națională ale companiei” , a spus Cătălin Priscorniță, CEO Blitz

Cele 9 orașe-țintă din planul de dezvoltare națională au fost selectate prin prisma potențialului de tranzacționare și al satisfacerii nevoilor locative ale viitorilor clienți. De asemenea, odată cu extinderea la nivel național, portofoliul de oferte Blitz a ajuns la peste 5.500 de oferte imobiliare.

Cluj, Brașov și București,  fruntașe la tranzacții imobiliare în 2021

Primul trimestru din anul 2021 a înregistrat o creștere a prețurilor de 2,2% la proprietățile rezidențiale de vânzare, la nivel național, față ultimele 3 luni din 2020. Astfel în Cluj-Napoca, prețurile la apartamentele de vânzare au crescut cu 1,9% în primul trimestru  și cu 5,2% în ultimele 12 luni, ajungând la o medie de €1.850/mp. 

În celelalte mari orașe evoluția prețurilor a fost, de asemenea, una ascendentă, fiind înregistrate prețuri medii ale apartamentelor de vânzare de €1.480/mp, (+0,4%), în București, €1.290/mp, (+1,3%), în Timișoara și €1,260/mp, (+2,1%), în Brașov.

Românii au căutat și să închirieze mai mult, în special în București, Cluj-Napoca și Brașov, tendință motivată de nevoia de a muncii de acasă și de a urma cursuri online. Astfel, cererea a crescut în ultimul an cu 20%, 18% și respectiv cu 13% în orașele menționate.

Unul dintre motivele cererii crescute în aceste orașe sunt prețurile în scădere ale proprietăților de închiriat, proprietarii locuințelor fiind nevoiți să scadă din chirii din cauza contextului pandemic.

FOTO Catalin Priscornita CEO Blitz scaled

„Tendința pe piața este ascendentă, pe fondul relaxării restricțiilor impuse de pandemie, iar piața chiriilor va cunoaște un interes ridicat odată cu întoarcerea studenților, relansarea activităților culturale și de divertisment, în timp ce sezonul estival marchează revenirea la normal a pieței imobiliare locale”, a explicat Cătălin Priscorniță, CEO Blitz

Dezvoltarea națională a însemnat pentru Blitz concentrarea eforturilor în procesele de recrutare – de la campanii specifice marketing dedicate și până la asistență în recrutarea resursei umane necesare dezvoltării echipelor din marile centre economice ale României. În prezent, Blitz numără peste 200 de colaboratori imobiliari.

„Avantajul principal al unui parteneriat cu Blitz, ca și agent imobiliar, este posibilitatea câștigurilor nelimitate, care sunt direct proporționale cu nivelul de implicare și expertiză”, a spus Cătălin Priscorniță, CEO Blitz

În perioada 2022-2023, Blitz își propune să continue extinderea prin birouri proprii și colaborări în regim de franciză. Obiectivul dezvoltării constituie prezența în 50 de orașe de pe teritoriul României șiatragerea și retenția unui număr de 1455 de colaboratori imobiliari.

Foto: © Dechev | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: