Finanțe Stiri

Intesa Sanpaolo a finalizat transferul operațiunilor Veneto Banca în România

13 dec. 2017 < 1 min

Intesa Sanpaolo a finalizat transferul operațiunilor Veneto Banca în România

Reading Time: < 1 minut

Intesa Sanpaolo a finalizat formalitățile privind transferul anumitor active și pasive de la fosta sucursală din România a Veneto Banca, inclusiv rețeaua de 19 unități, către nou-înființata Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala București.

Ca urmare a acestui transfer, Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala București are acum în portofoliu credite și toate depozitele constituite la Veneto Banca în România. De asemenea, angajații Veneto Banca au fost transferați către Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala București. Foștii clienți ai Veneto Banca pot beneficia acum de soliditatea și încrederea conferite de unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa, anunță banca, într-un comunicat de presă.

Grupul Intesa Sanpaolo este prezent acum în România cu două entități: Intesa Sanpaolo Bank Romania SA (30 de unități) și Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala București (19 unități).

Această tranzacție face parte din contractul semnat la 26 iunie 2017 de către Intesa Sanpaolo cu lichidatorii Banca Popolare di Vicenza și Veneto Banca în Italia.

Intesa Sanpaolo este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din zona euro și lider în Italia, cu o rețea de 5.700 de unități care deservesc 20 de milioane de clienți în 40 de țări din toată lumea.

În luna iunie, Italia a decis închiderea a două bănci regionale aflate în dificultate – Veneto Banca și Banca Popolare di Vincenza , într-un acord care poate costa statul până la 17 miliarde de euro, iar activele au fost transferate Intesa.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: