Interviuri Special Stiri

Iulian Angheluță (Free Miorița): „Medicii și asistentele, de oriunde, sunt eroii care îmi redau speranța în umanitate”

27 mart. 2020 2 min

Iulian Angheluță (Free Miorița): „Medicii și asistentele, de oriunde, sunt eroii care îmi redau speranța în umanitate”

Reading Time: 2 minute

Iulian Angheluță, prin Asociația „Free Miorita”, aduce lumină în casele românilor din comunitățile izolate. La propriu. Montează panouri solare. Din păcate inițiativele sale, demarate cu câțiva ani în urmă, sunt blocate momentam de pandemia de coronavirus.  Spune că în momentul de față, medicii și asistentele, de oriunde, sunt eroii care îi redau speranța în umanitate. 

Cum ti-a afectat activitatea epidemia de COVID-19?
Activitatea mea înseamnă corespondență cu oameni și autorități, multe și lungi drumuri prin țară, documentare pe teren și acțiuni de implementare pentru campania „Lumină pentru România”. Beneficiarii sunt familiile care trăiesc fără curent electric și soluția Free Miorița sunt sistemele cu panouri fotovoltaice. Ajutăm și alte familii nevoiașe cu alimente, articole de igienă personală și casnică, lemne de foc. Având în vedere situația actuală, activitatea este redusă la munca de birou, fără posibilitatea de interacțiune și ajutorare directă a oamenilor.

Ce planuri ai pentru perioada următoare în plan profesional?
Planuri există, și finanțări, sper să le pot materializa cât mai curând. Toate acțiunile de teren, documentarea, sunt puse în așteptare, pentru un termen nedifinit. Nimeni nu știe cât va dura toată povestea asta și cum vom ieși.

Care crezi că vor fi efectele pe termen mediu și lung ale actualei situații asupra societății românești în particular și asupra lumii în general?
E greu, nu am mai trăit așa ceva. Și eu îmi doresc o revenire rapidă, dar cred că va dura ceva și vom trece prin momente grele. Înainte de Colectiv, nu mă gândeam că vreodată se va întâmpla așa ceva… După, am crezut că ne-am învățat lecția și așa ceva nu se va mai repeta. Acuma, orice mi se pare posibil, oricând. Dar sunt eroii care îmi redau speranța în umanitate, medici și asistente de oriunde, din România, Italia sau Spania, și cărora le suntem datori. Și toate vorbele și gândurile și trăirile de acum să nu le uit(ăm) și să ne (re)aducă pe drumul pe care îl căutăm și ni-l dorim.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: