Management Stiri

Leadership pe val

2 mai 2017 2 min

Leadership pe val

Reading Time: 2 minute

Managerii români pot învăța cum să fie lideri mai buni din „The Blue Adventure”, un program de leadership prin tehnici de navigație maritimă desfășurat pe marea Mediterană.

Creative & Bright, furnizor de programe de training, teambuilding și wellbeing, în parteneriat cu Yachting Holiday o companie specializată în organizarea de croaziere, au lansat de curând „The Blue Adventure”, un program de leadership prin tehnici de pilotare a navelor maritime. Programul durează trei zile, se desfășoară pe marea Mediterană, iar prima serie de antrenament se va forma pentru perioada 18 – 21 mai. Programul este adresat liderilor din companii, care ocupă poziții de top și middle management și celor care conduc echipe formate din minimum cinci persoane.

Conceptul programului este unul experențial și are la bază principiul fundamental al navigației, respectiv capacitatea de a determina poziția navei și drumul de urmat în siguranță între două puncte.

„Ofițerii din marina militară americană respectă patru principii de gestionare a riscurilor: acceptă riscul doar atunci când beneficiile sunt mai mari decât costul, nu acceptă riscuri inutile, anticipează și gestionează riscul prin planificare, iau decizii în condiții de risc asumat. Practic, am construit alături de partenerii noștri „The Blue Adventure”, un program combinat de leadership, menit să antreneze abilitatea de a lua decizii de business în medii nesigure și contexte diferite, de a lucra în echipă, de a depăși rutina și de a conduce echipele către succes”, spune Dana Tudor Tănase, Managing Partner al Creative & Bright.   

Managerii care participă în acest program vor deprinde, pe de-o parte, abilități de conducere a unei nave prin tehnici de navigație costieră, estimată, astronomică, împreună cu principii de leadership aplicate de ofițeri ai armatelor marine în timpul unei operațiuni. Cea de-a doua componentă a programului este mai relaxantă și axată pe aventură, treasure hunting, jocuri de echipă, tehnici de supraviețuire menite să întărească lucrul în echipă, comunicarea, gestionarea situațiilor imprevizibile și managementul schimbării.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: