Stiri Tech

Leica Camera și Huawei au deschis un centru de cercetare

23 sept. 2016 < 1 min

Leica Camera și Huawei au deschis un centru de cercetare

Reading Time: < 1 minut

După o primă colaborare la smartphone-urile P9 și P9 Plus, Leica Camera și Huawei consolidează parteneriatul prin deschiderea unui centru de cercetare și inovație comun, Max Berek Innovation Lab.

Noul centru, situat în Wetzlar, Germania, unde se află și headquarter-ul global Leica, va conduce la dezvoltarea unor sisteme optice și tehnologii, bazate pe software, pentru a îmbunătăți calitatea imaginii în cazul unor game variate de aplicații foto pentru dispozitive mobile, în condițiile în care pe viitor, peste 90% din traficul de date va fi reprezentat de imagini și clipuri video. Alte proiecte derulate în cadrul centrului vor include dezvoltarea de soluții de Augmented reality (AR) și Virtual reality (VR). În afara utilizării resurselor R&D ale ambelor companii, Huawei și Leica plănuiesc să colaboreze cu universități germane sau internaționale, precum și cu instituții din domeniul cercetării.

Centrul R&D poartă numele lui Max Berek (1886 – 1949), pionierul german din domeniul microscopiei și creatorul primelor obiective Leica, care a fost  responsabil și pentru designul optic a mai bine de 20 obiective pentru legendara cameră de 35mm, inventată și construită de Oskar Barnack.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: