Stiri Tech

Mai multe aplicații chinezești interzise. Colectau ilegal datele utilizatorilor

5 iul. 2021 < 1 min

Mai multe aplicații chinezești interzise. Colectau ilegal datele utilizatorilor

Reading Time: < 1 minut

Mai multe firme chinezești printre care și gigantul de ride-sharing Didi Global s-au trezit cu aplicațiile suspendate din magazinele de pe telefoanele mobile, urmare a unei cereri emise duminică de autoritățile de reglementare de la Beijing.
În cazul Didi aplicația a fost suspendată la două zile după deschiderea unei investigații și la mai puțin de o săptămână după debutul firmei la bursa de la New York.

Aplicațiile chinezești nu colectează cum trebuie datele utilizatorilor

Principala acuzație care vine chiar din partea autorităților chineze arată că aplicațiile colectează ilegal datele utilizatorilor.

Luni, autoritățile au anunțat că vor investiga firma de recrutare online Zhipin.com şi companiile Huochebang şi Yunmanman, care au fuzionat pentru a forma Full Truck Alliance. Zhipin.com şi Full Truck Alliance s-au listat în SUA luna trecută.

Vineri, acțiunile Didi au scăzut cu 5% după anunțul investigației, astfel încât capitalizarea bursieră se ridică la 75 miliarde de dolari.

Luni, acțiunile SoftBank Group Corp, a cărei divizie Vision Fund deține participații atât la Didi, cât și la Full Truck Alliance, au scăzut cu 5% la Bursa de la Tokyo.

Didi a decis să intre pe noi piețe după ce expansiunea sa pe piața din China încetinise, în condițiile în care compania este lider de piață, după ce în 2016 a reușit să scoată Uber din China.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: