Companii Stiri

Medicover România investește 20 mil. euro într-un nou spital în București

5 iul. 2021 2 min

Medicover România investește 20 mil. euro într-un nou spital în București

Reading Time: 2 minute

Furnizorul de servicii medicale private Medicover anunță o nouă investiție greenfield d 20 de milioane de euro în București pentru dezvoltarea unui spital ultramodern.

Noul spital vine în sprijinul pacienților cu o echipă medicală multi-disciplinară care va avea la dispoziție echipamente și tehnologii de ultimă generație.

„Prin această investiție greenfield vrem să punem la dispoziția beneficiarilor de servicii medicale, și nu numai, un portofoliu extins de servicii medicale multi-specializate, care abordează integrat grija pentru sănătatea pacienților. Suntem mândri că ne consolidăm astfel prezența locală și implicarea pentru a deservi cea mai dinamică regiune din România”

John Stubbington, COO Medicover Healthcare Services

Viitorul spital Medicover va dispune de un bloc operator cu opt săli de operație, ambulatoriu integrat, un departament de imagistică High Tech și peste 150 de paturi. Spitalul vine în întâmpinarea pacienților și a vizitatorilor cu o zonă modernă de așteptare, care va include o cafeterie și o parcare generoasă de 281 de locuri pentru acces facil și rapid.

Fredrik Ragmark CEO Medicover
Fredrik Rågmark, CEO Medicover

„Ne-am asumat un angajament pe termen lung pentru a crește calitatea serviciilor medicale din România prin investiții în excelență și performanță medicală care produc un impact puternic în comunitate. Organizarea și dotarea noului spital din România vor beneficia de expertiza internațională a grupului Medicover, prezent în douăsprezece țări.”

Fredrik Rågmark, CEO Medicover

Medicover România a semnat recent un acord pe 15 ani, cu posibilitatea de prelungire, cu proprietarul clădirii, compania de dezvoltare imobiliară Multigalaxy.

Proiectul vine să răspundă nevoii în creștere a comunității pentru servicii medicale moderne cu abordare integrată, în special în urma pandemiei de COVID-19, una dintre cele mai dificile perioade prin care a trecut societatea românească.

Investiția implică transformarea și redarea către comunitate a unei clădiri de birouri cu o suprafață de 15.000 metri pătrați, amplasată pe Șoseaua Fabricii de Glucoză nr. 11, în apropiere de autostrada  București-Ploiești precum și de cele două clinici Medicover din zona Pipera, venind în întâmpinarea nevoilor pacienților. Astfel poziționat, noul spital va deservi o populație extinsă situată în zona metropolitană București.

„Vom construi un spital pentru viitorul îngrijirii medicale. Investiția va reflecta tot ceea ce am învățat despre asistența medicală în cei 26 de ani de activitate ai Medicover în România, aplicând cele mai bune practici și dezvoltând un spital în care vom opera eficient și utiliza cele mai noi progrese tehnologice în beneficiul pacienților noștri.”

dr. Florinela Cîrstina, director general Medicover România

Medicover este prezent pe piața din România din 1995. Astăzi, are o rețea de 25 de clinici în București și în țară, trei spitale generaliste: în capitală, la Oradea și Craiova, 28 de cabinete on-site și peste 250 de unități medicale partenere.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: