Lifestyle Stiri

Mercedes-Benz lansează SUV-ul 100% electric EQA

20 ian. 2021 2 min

Mercedes-Benz lansează SUV-ul 100% electric EQA

Reading Time: 2 minute

Revoluția electrică începe să-și facă simțită prezența pe tot mai multe segmente ale pieței auto. Mercedes-Benz EQA este noul model entry-level din gama 100% electrică Mercedes-EQ. Designul electro-estetic reprezintă filosofia de Lux Progresiv a brandului Mercedes-EQ.

Noul model EQA face parte din familia de autoturisme compacte Mercedes-Benz, fiind înrudit cu GLA. SUV-ul electric va fi disponibil pe piețele din Europa din primăvara anului 2021.

Mașina este construită în Rastatt (Germania) și Beijing (China), iar sistemele de baterii sunt furnizate de uzina Accumotive din Kamenz, subsidiară Meredes-Benz. Uzina de baterii din Jawor, Polonia, este pregătită pentru producerea de baterii pentru modelele compacte Mercedes-EQ.

Mercedes-Benz EQA 250

Noul EQA ne permite să prezentăm modul în care ne imaginăm mobilitatea electrică, conturată în funcție de nevoile utilizatorilor. Vom include o întreagă familie de modele EQA, cu putere care variază de la 140 la mai mult de 200kW, cu, sau fără tracțiune integrală„, a declarat Markus Schäfer, Membru al Consiliului de Management Daimler AG și Mercedes-Benz AG, responsabil pentru Cercetare în cadrul Grupului Daimler și COO al Mercedes-Benz Cars.

Motorizare și autonomie

Noul EQA va fi lansat în versiunea EQA 250 (consum electric combinat: 15.2 – 16.1 kWh/100km) cu putere de 140 kW și o autonomie de 486 kilometri, conform normelor NEDC. Bateria litiu-ion cu două nivele, amplasată sub caroserie, are 66,5 kWh. Viteza maximă a modelului este de 160 km/h.

Mercedes-Benz promite în curând o versiune specială a EQA, cu o autonomie de peste 500 km, conform normelor WLTP.

Design și tehnologie

Mercedes-Benz EQA are grila radiatorului integrată într-un panou negru cu o stea centrată, elemente specifice Mercedes-EQ. Un alt element din universul Mercedes-EQ îl reprezintă benzile luminoase marcante din față și spate. O bandă orizontală din fibră optică conectează luminile de zi și farurile full-LED.

Plăcuța de înmatriculare a fost mutată pe bara de protecție. Mașina dispune de jante dintr-un aliaj ușor, cu un design bi sau tricolor, de până la 20 de țoli, cu accente decorative rose-gold sau albastre.

Datorită MBUX, autoturismele noastre au devenit sisteme de asistență mobile. Cu EQA mergem chiar mai departe: funcții inteligente de suport precum Navigarea cu Electric Intelligence sunt integrate în MBUX, fiind astfel și mai ușor de folosit„, spune Sajjad Khan, Membru al Consiliului de Management al Mercedes-Benz AG, CASE.

Modelul special Edition 1 dispune de scaune din piele perforată, prin care poate fi observat un material albastru, specific Mercedes-EQ. Instrumentarul de bord, cu ecranele specifice, dispune de aceeași schemă de culori, cu accente albastre și rose gold.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: