Companii Stiri

O noua achizitie MedLife

19 nov. 2015 2 min

O noua achizitie MedLife

Reading Time: 2 minute

MedLife a semnat tranzactia de preluare integrala a centrului de imagistica medicala, Prima Medical din Craiova. Aceasta este cea de-a treia tranzactie initiata de MedLife anul acesta, dupa ce a preluat pachetul majoritar de 55% din grupul de firme SAMA & Ultratest din Oltenia si a demarat procesul de achizitionare a pachetului majoritar din banca de celule stem, Stem Cells Bank din Timisoara.

In urma finalizarii tranzactiei de preluare a centrului Prima Medical, MedLife va detine pachetul integral de 100%, compania urmand sa se alature grupului Sama & Ultratest si sa formeze, astfel, cel mai puternic operator medical din zona Olteniei.

Managementul firmei Prima Medical in cadrul grupului MedLife va fi asigurat de o echipa solida, cu experienta notabila in domeniul managementului medical, formata din Alida Gogescu si Dan Bondari. 

Prima Medical este unul dintre cele mai importante centre de imagistica din Oltenia, avand 11 ani de activitate pe piata locala. Centrul reuneste echipamente de ultima generatie si pune la dispozitia craiovenilor si locuitorilor din proximitate servicii integrate de imagistica: de la ecografii si investigatii de radiologie, la servicii de imagistica prin rezonanta magnetica si tomografie computerizata. Potrivit reprezentatilor companiei, Prima Medical a inregistrat la nivelul anului 2014 o cifra de afaceri de 4 milioane de lei.

MedLife a efectuat prima tranzactie a unui operator local in 2010, cand a cumparat 80% din grupul Policlinica de Diagnostic Rapid din Brasov. Achizitia a depasit valoarea de 3 milioane de euro, fiind cea mai importanta operatiune de cumparare a unui furnizor medical local din Romania, derulata de un alt operator local de profil. Aceasta tranzactie a fost urmata de alte doua, pentru Grupul Genesys Arad si Maternitatea Eva din Brasov, MedLife devenind inca din anul 2012 operatorul medical cu cea mai bogata experienta in consolidarea pietei de profil, prin achizitia si integrarea de operatori medicali regionali. Anul acesta, MedLife a preluat un pachet de 55% din grupul de firme Centrul Medical SAMA si Ultratest, unul dintre cei mai importanti operatori medicali din sud-vestul Romaniei si a anuntat demararea procesului de achizitie pentru preluarea pachetului majoritar din banca Stem Cells Bank din Timisoara.

Daca se vor finaliza ultimele doua tranzactii anuntate, MedLife va avea in portofoliu sase achizitii, fiind totodata si operatorul cu cea mai mare expertiza in astfel de proiecte. De asemenea, pana la finalul anului, compania intentioneaza sa mai deruleze si alte tranzactii, avand ca obiectiv sa ajunga la o cifra de afaceri de 100 milioane de euro in 2015 si chiar sa depaseasa aceasta valoare.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: