Companii Stiri

Pacienții români au cheltuit peste trei milioane de euro la spitalele PremiQaMed din Viena

iul. 6, 2020 2 min

Pacienții români au cheltuit peste trei milioane de euro la spitalele PremiQaMed din Viena

Reading Time: 2 minute

Mai bine de 1.500 de pacienți români au cheltuit anul trecut peste trei milioane de euro pentru tratamente medicale la spitalele PremiQaMed din Viena

Grupul PremiQaMed, unul dintre cei mai mari operatori de spitale private din Austria și una dintre principalele destinații pentru turism medical din Europa, a primit, anul trecut, în unitățile sale medicale din Viena, 1.500 pacienți români care au cheltuit peste 3 milioane de euro în total pe tratamente și îngrijiri medicale.

În primul trimestru al anului 2020, PremiQaMed a primit 350 de pacienți din România, comparativ cu 450 în aceeași perioadă a anului trecut. Mai mult, de când granițele s-au deschis la jumătatea lunii iunie pentru cetățenii români, Grupul a primit 70 de pacienți din România și estimează aproximativ 100 în luna iulie.

Până la finalul anului, Grupul estimează că 1.250 de români vor veni la tratament în regim de internare sau ambulator, vara acestui an urmând să fie mai aglomerată decât oricare altă perioadă a anului.

Costul mediu pentru tratamentele în regim de internare este de aproximativ 7.000 EUR, în funcție de condiția medicală, în timp ce pentru diagnosticare / tratamentele în regim ambulator costurile variază între 300 – 2.000 EUR, de la caz la caz.

În fiecare an, PremiQaMed întâmpină aproximativ 8.000 de pacienți internaționali. România este una dintre primele 5 țări, alături de Rusia, Germania, Ucraina și Serbia, de unde vin pacienții internaționali la spitalele PremiQaMed. De fapt, 1 din 6 pacienți internaționali ai PremiQaMed este român (aproximativ 17-18% din totalul pacienților internaționali).

Per ansamblu, cele mai căutate servicii medicale, la spitalele PremiQaMed, sunt diagnosticarea și pachetele de Check-Up (investigații preventive cu preț paușal).

Grupul PremiQaMed este un operator de spitale private din Austria care oferă servicii de înaltă performanță în domeniul medical, cu accentul pus pe o îngrijire medicală excelentă, o calitate excepțională a serviciilor și procese optimizate.

Cu al doilea cel mai mare numar de doctori la 100.000 de locuitori din Uniunea Europeana si unul dintre cele mai puternice sisteme medicale de pe continent, Austria este actualmente una dintre principalele destinatii de turism medical din Europa.

Potrivit Biroului comercial al Ambasadei Austriei la București, pentru peste 4.000 de pacienți români, Austria este, an de an, prima opțiune în ceea ce privește turismul medical. Românii aleg Austria datorită încrederii mari în sistemul medical și a raportului calitate-preț excelent.

În Austria, sunt aproximativ de 265 de spitale, mai mult de 900 de clinici ambulatorii, peste 70 de centre de reabilitare, peste 800 instituții de îngrijire bătrâni, 30 de centre de geriatrie și 9 aziluri.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: