Stiri

Pașaport de vaccinare. România este în discuții cu Israelul pentru reluarea călătoriilor

10 feb. 2021 < 1 min

Pașaport de vaccinare. România este în discuții cu Israelul pentru reluarea călătoriilor

Reading Time: < 1 minut

Israel și Grecia au încheiat un acord prin care cetățenii vaccinați anti COVID vor putea să călătorească fără restricții în cele două țări. Potrivit presei israeliene, și România e în discuții cu Israelul pe tema așa-numitului pașaport de vaccinare, prin care turiștii imunizați cu ambele doze pot fi primiți fără test negativ COVID și fără carantină.

Pașaport de vaccinare pentru Grecia

Turiștii israelieni vor putea veni în Grecia fără condiții, dacă dovedesc că s-au vaccinat cu ambele doze. Și grecii imunizați vor putea intra în Israel fără test COVID, fără carantină și fără alte restricții.

Guvernul elen încearcă să convingă țările Uniunii Europene să aprobe un certificat de vaccinare la nivel european. Speră că astfel turismul, grav lovit de pandemie, va începe să își revină.

Discuții cu România pentru reluarea călătoriilor

Potrivit presei israeliene, se poartă inclusiv cu România discuții pentru acorduri bilaterale de călătorie fără restricții a persoanelor vaccinate anti COVID.

În rândul țărilor Uniunii Europene nu există, deocamdată, un punct de vedere comun. Unele state au rezerve în a impune acest pașaport de vaccinare. Țările baltice, Polonia, Ungaria, Danemarca și Suedia sunt cele mai avansate în punerea la punct a unui astfel de document digital care să ateste vaccinarea anti COVID, scrie TVR.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: