Companii Stiri

PayPoint: Românii preferă plata facturilor în numerar

29 oct. 2019 2 min

PayPoint: Românii preferă plata facturilor în numerar

Reading Time: 2 minute

Comportamentul financiar al consumatorilor români se bazează pe siguranță, proximitate și ușurință în utilizare, astfel că plățile în numerar sunt considerate drept cele mai sigure modalități de plată. Peste 50% dintre români preferă să-și plătească facturile de utilități în numerar, potrivit celui mai recent studiu realizat de PayPoint România.

7 din 10 respondenți își plătesc facturile de utilități personal, achitând cel puțin o factură prin sistemul electronic PayPoint iar 30% dintre românii care a folosit un sistem de plată electronic în ultimele 3 luni asociază spontan dispozitivul electronic utilizat cu PayPoint.

90% dintre consumatorii PayPoint își plătesc facturile la electricitate prin sistemul de plată asistată, facturile la telecomunicații în proporție de 84%, la gaz în proporție de 55% și la apă în proporție de 50%.

Alocarea direcțiilor de cheltuire a banilor din gospodărie:

Plățile prin ATM sau Roboțel sunt printre cel mai puțin preferate de români, doar 20% dintre aceștia folosind aceste metode. 5 din 10 români au folosit plata asistată, 4 din 10 români au făcut plata online și 3 din 10 români au plătit direct furnizorului în ultimele 3 luni.

Atunci când primesc salariul, 20% dintre respondenți au declarat că retrag toată suma din cont și efectuează plăți în numerar, în timp ce 49% dintre români retrag doar o parte din sumă cu care efectuează plățile în numerar. 5% dintre româninu-și primesc salariul pe card, în timp ce 27% fac plăți doar cu cardul.

Marea majoritate a românilor, 90% dintre aceștia, sunt de părere că cel mai important criteriu de luat în calcul atunci când efectuează plăți este securitatea tranzacției, urmat de lipsa comisioanelor, rapiditatea operării tranzacției și timpul scurt de așteptare.

Studiul Paypoint România a fost efectuat în luna mai 2019, pe un eșantion de 1.005 români cu vârste între 18 și 65 de ani, din mediul rural și urban, aparținând tuturor categoriile sociale și financiare.

Foto: © Liderina | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: