Business Companii Stiri

PayU își extinde portofoliul de metode de plată locale

10 sept. 2020 2 min

PayU își extinde portofoliul de metode de plată locale

Reading Time: 2 minute

PayU și-a extins portofoliul de metode de plată oferite în Europa, ca răspuns la dezvoltarea pieței și infrastructurii de ecommerce la nivelul continentului, unde 35% dintre europenii care cumpără online aleg oferta comercianților din alte țări, iar comerțul transfrontalier este una dintre cele mai puternice tendințe în ecommerce, așa cum sugerează datele Eurostat. 

Cardurile, de credit sau de debit, reprezintă standardul internațional pentru plata în magazinele online. Cu toate acestea, în multe țări, anumite metode alternative de plată locale se bucură de o popularitate mult mai mare în rândul cumpărătorilor online, cum ar fi cardurile cu plata în rate în România, transferurile bancare rapide din Polonia, așa-numitul pay-by-link sau sistemul iDeal din Olanda, care funcționează într-un mod foarte asemănător.

Introducerea metodei de plată preferate de consumator într-o monedă locală permite, de asemenea, prezentarea în mod clar a tuturor taxelor suplimentare, inclusiv costurile de expediere, acest lucru traducându-se într-un cost final exact pe care cumpărătorul îl plătește pentru produsele dorite.

Cele mai populare metode de plată online din 19 țări, în portofoliul PayU

payU

Comercianții online din portofoliul PayU care au făcut deja acest pas au înregistrat vânzări care au contribuit cu 50% la cifra lor de afaceri și au reușit să devină printre cei mai puternici jucători regionali.

Elena Gheorghe scaled e1599743861495

”Comercianții online care nu respectă principiul localizării atunci când își implementează strategia de extindere internațională ar putea pierde în unele cazuri accesul la peste 80% din piață dacă limitează metodele de plată oferite doar la cardurile de plată. De aceea, cheia succesului în comerțul electronic transfrontalier este de a oferi metode de plată locale. Prin extinderea portofoliului de soluții de plată, accesarea de piețe din țări precum Italia, Franța, Germania, Austria, Belgia, Grecia sau Finlanda este mai facilă ca niciodată”, declară Elena Gheorghe, Country Manager, PayU România. 

 

Foto: © Nuttapong Punna | Dreamstime.com 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: