Finanțe Stiri

Piraeus: Nu se aplica limitarea operatiunilor bancii pe plan local

29/06/2015 < 1 min read

Piraeus: Nu se aplica limitarea operatiunilor bancii pe plan local

Reading Time: < 1 minut

Piraeus a anuntat ca in Romania nu se aplica niciun fel de limitare a operatiunilor bancii şi ca, de asemenea, nu sunt implementate politici de control de capital.

“Nu sunt implementate politici de control de capital, nu sunt inchise bancile şi nici nu sunt limitate operatiunile. Clientii Piraeus Bank Romania beneficiaza de prevederile privind garantarea depozitelor prin Fondul de Garantare a Depozitelor de pana la 100.000 de Euro. Banca Nationala a reglementat foarte clar interventiile actionarilor tuturor bancilor, inclusiv ai celor din Grecia. Exista un protocol foarte clar, cu reguli precise privind interferenta actionarilor”, arata banca, intr-un comunicat de presa.

Piraeus Bank Romania este subsidiara locala a bancii elene Piraeus. Toate operatiunile sunt localizate şi integrate politicilor pietei bancare din Romania, reglementate de BNR, precizeaza institutia de credit.

Piraeus Bank are active de doua miliarde de euro, lichiditati peste media pietei şi solvabilitate de 12,7%. In total, Piraeus Bank Romania are 300.000 de clienti in cele 120 de sucursale din tara.

Premierul grec, Alexis Tsipras, a convocat un referendum pe 5 iulie, pentru a se vota in privinta conditiilor programului de salvare a Greciei. Bancile elene sunt inchise pana la 6 iulie, iar de la bancomate pot fi retrase zilnic, in Grecia, sume de pana la 60 de euro.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă