BizRemote by certSIGN Stiri

Prima expertă certificată internațional în francize

7 iul. 2020 2 min

Prima expertă certificată internațional în francize

Reading Time: 2 minute

În plină pandemie, România bifează și reușite. De azi, România face parte din elita francizelor grație primei femei certificate oficial ca expert în francize de către CFE (Certified Franchise Executive): Manuela Voicilă.

Acreditarea CFE  este echivalentul unui MBA pe segmentul de afaceri în franciză. Condițiile de reușită? Minim 3 ani de experiență în rularea unei afaceri în franciză, credite educaționale (online și offline), participări la evenimente de profil.

Manuela Voicilă, prima româncă certificată internațional CFE este Director BNI ( Business Network International) România ( cea mai mare comunitate de networking din România). Ea are un bogat background de business, deoarece a activat peste 12 ani în corporații precum Zentiva și Timken. În 2012, ea decis să își creeeze propria afacere sau, mai exact, să își cumpere propria franciză, întâi la nivel regional, apoi a devenit, în 2015 master francizor BNI România.

”Franciza este genul de afacere care se potrivește oricui are cunoștințe minime de management, are idee despre cum funcționează o afacere și care este atras de ideea de disciplină și procese. La BNI România, sunt master francizor de aproape 5 ani. Am reușit să atingem o cifră de afaceri de 10,4 milioane de euro pentru cei 250 membri în 2019 și am crescut prezența business-ul în 8 regiuni. Acum avem 3 francize regionale. Ce e diferit la noi? Suntem o afacere cu o profitabilitate peste medie, nu operăm cu mulți angajați, iar modelul de business este unul cu o structură ușoara și agilă”, punctează Manuela Voicilă.

În România, piața de francize a atins în 2019, cifra de 3,6 miliarde de euro, pe când în SUA, același tip de piață acomoda 8,6 milioane de locuri de muncă, cu un aport de 787,5 miliarde dolari. Majoritatea francizelor debutează inițial in zona de IMM-uri, însă, în același timp o franciză presupune implementarea la nivel regional a unei afaceri mature, care are deja sisteme implementate și testate, un model de afacere funcțional și profitabil.

Ca expert în francize, Manuela Voicilă își dorește să își aducă partea de contribuție la dezvoltarea și construcția acestei piete. ”Vreau ca România să devină o destinație pentru cei care vor să revina în tară și să-și deschidă o afacere testata, pe care să o aducă la un nivel profitabil în cel mai scurt timp. Totodată, consider că acest model se potrivește și cuiva care vrea să migreze dinspre zona corporatistă spre antreprenoriat”, adaugă ea.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: