Antreprenori by eMAG Stiri

Primul masterat online în domeniul inovației și al antreprenoriatului

30 mart. 2017 2 min

Primul masterat online în domeniul inovației și al antreprenoriatului

Reading Time: 2 minute

HEC Paris și Coursera lansează împreună primul program de masterat internațional online, în domeniul inovației și al antreprenoriatului. Acest program de studii post universitare se adresează profesioniștilor care își doresc să aducă inovația în organizațiile în care lucrează sau celor care vor să transforme în business o idee inovatoare.

Peter Todd, decanul HEC Paris, este de părere că astăzi nevoia unui program de studii care să combine cele două domenii este mai mare ca niciodată.

„Avem deja o experiență de trei ani în crearea de cursuri online, care pot fi accesate pe platfoma Coursera. Am decis să concepem și acest program de masterat, apelând la toată experiența acumulată, deoarece am realizat că, într-un mediu de afaceri afectat de schimbări atât de rapide, cum este cel de astăzi, gândirea inovatoare și cea antreprenorială reprezintă cheile succesului”, declară Peter Todd.

Cu toate că programul va fi unul online, HEC Paris va fi la fel de selectivă în ceea ce privește acceptarea studenților precum în cazul programelor de studii obișnuite. Avantajul principal al programului este flexibilitatea. Candidații pot începe cursurile disponibile pe platformă, iar, dacă vor fi admiși, creditele aferente modulelor absolvite vor fi luate în considerare pentru obținerea diplomei. Programul va cuprinde și proiecte de grup. Cursurile online vor fi interactive și vor fi predate de către profesori din cadrul HEC. Studenții vor beneficia, însă, și de mentorat din partea unor antreprenori și lideri din domeniul afacerilor recunoscuți pentru abordarea lor inovatoare.

„Acesta este un masterat pentru oamenii ambițioși, care își doresc să obțină acces la o rețea internațională de antreprenori și să fondeze companii cu impact. Programul este flexibil, studenții având posibilitatea să își aleagă cursurile și specializarea. În același timp au posibilitatea de a urma programul complet, care le oferă acces la studii aprofundate în ambele domenii, inovație și antreprenoriat”, spune Rick Levin, CEO, Coursera.

Cine se poate înscrie?

Absolvenții de studii de licență, cu minim 5 ani de experiență profesională.

În ce constă aplicația?

Selecția candidaților se va face pe baza unei aplicații online, care trebuie să încludă și un CV și două scrisori de recomandare. De asemenea, candidații trebuie să trimită un video de 3 minute, în care să își prezinte motivația pentru urmarea acestui program.

Candidații aleși după această primă etapă, vor fi invitați la un interviu online cu unul dintre directorii programului.

Termenul limită pentru transmiterea aplicațiilor este 15 mai 2017.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: