Stiri

Producătorul auto SsangYong își schimbă numele

6 ian. 2023 < 1 min

Producătorul auto SsangYong își schimbă numele

Reading Time: < 1 minut

SsangYong, cel mai vechi producător auto din Coreea de Sud, își va schimba numele, în urma achiziției de către KG Group, după cum relatează The Korea Herald, citând o declarație făcută de Kwak Jea-sun, CEO KG Group.

„De acum, toate mașinile SsangYong purta numele de KG. Chiar și cu schimbarea numelui, istoria SsangYong Motor nu se va schimba și va avea aceleași condiții”, a declarat Kwak Jea-sun, CEO KG Group, la un eveniment organizat de Asociația Jurnaliștilor Auto din Coreea de Sud.

Pentru ca schimbarea din SsangYong în KG să fie aplicată, decizia așteaptă aprobarea adunării generale a acționarilor, programată în luna martie.

Producătorul auto a mai trecut prin schimbări ale brandului sub care își prezintă mașinile – Shinjin Motor și Dong-A Motor au fost mărcile folosite între 1967 și 1986, numele de SsangYong Motor fiind adoptat în 1986.

Producătorul coreean a intrat în portofoliul KG Group, firmă axată pe producția de chimicale și metale, după preluarea pachetului majoritar de acțiuni, 61,86%, în luna august a anului trecut.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: