Companii CSR Stiri Tech

Programul „Școala din valiză” se extinde în alte 35 de unități școlare

11 iun. 2020 < 1 min

Programul „Școala din valiză” se extinde în alte 35 de unități școlare

Reading Time: < 1 minut

Fundația Vodafone România și Fundația World Vision România inițiază apelul de înscrieri destinat școlilor din mediul rural pentru programul „Școala din valiză”. Școlile interesate sunt invitate să aplice până la data de 28 iunie pe www.scoaladinvaliza.ro/apel/. Din numărul total de aplicații vor fi selectate 35 de școli.

Pentru înscrierea în program pot să aplice doar școli care se află în zona rurală și ale căror cadre didactice pot să predea minimum două lecții digitale pe săptămână. 

Programul „Școala din valiză” are ca scop dezvoltarea competențelor de utilizare a tehnologiei de către elevii și profesorii din mediul rural. În prezent, la aproximativ un an de la lansarea în școli, programul este operațional în 22 de unități de învățământ din 11 județe, având peste 11.000 de beneficiari, dintre care 6.000 sunt beneficiari direcți (profesori și elevi).

Programul are trei componente principale. Prima este dotarea școlilor cu infrastructură hardware mobilă, oferită gratuit acolo unde aceasta este fie absentă, fie deficitară. Echipamentele sunt dezvoltate pe baza conceptului „Instant Classroom” și constau într-un kit, sub formă de valiză, care conține un laptop pentru profesor și 30 de tablete pentru elevi.

A doua componentă a programului este formarea competențelor digitale ale profesorilor, cu aplicabilitate directă în activitatea de la clasă. „Școala din valiză” răspunde, astfel, unei probleme de ordin sistemic a învățământului preuniversitar din România, respectiv deficitul de competențe în ceea ce privește utilizarea tehnologiei în scopuri educaționale.

A treia componentă este reprezentată de platforma www.scoaladinvaliza.ro și resursele educaționale disponibile prin intermediul acesteia, respectiv lecții digitale create de profesori, accesibile pentru elevi atât de la clasă, cât și acasă.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: