Business Companii Stiri

Redeschiderea școlilor crește cu 50% vânzările de laptopuri, tablete și camere web

22 sept. 2020 < 1 min

Redeschiderea școlilor crește cu 50% vânzările de laptopuri, tablete și camere web

Reading Time: < 1 minut

Redeschiderea școlilor a crescut vânzările de laptopuri, tablete și camere web cu aproximativ 50%, arată o analiză a retailerului online evoMAG. Bugetul mediu alocat per familie pentru astfel de cheltuieli a crescut cu până la 50% și a urcat la aproximativ 1.500 de lei, iar primăriile și consiliile județene au majorat semnificativ cererea pentru echipamente IT, arată aceeași analiză. De asemenea, au crescut investițiile în televizoare.

”Familiile cu copii și cei care lucrează de acasă au fost în situația de a investi preponderent în echipamente hardware în această perioadă. Bugetul mediu per familie a crescut și cu 50%, ajungând la aproximativ 1.500 de lei.”, spune Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG.

Și segmentul corporate, reprezentat atât de domeniul public, cât și cel privat, a majorat achizițiile de hardware din aceasta perioadă. ”Spre exemplu, ca reacție la contextul actual, am primit foarte multe cereri de la instituții publice pentru cantități mai mari de echipamente în zona de primării și consilii județene”, mai spune Mihai Pătrașcu, menționând că a dublat departamentul Corporate pentru a veni în sprijinul cererii mari. Retailerul a majorat, de asemenea, numărul de salariați din depozit, pe segmentul de procesare de colete, din departamentul de Customer Care, Service și Showroom. Totodată, a crescut volumul stocurilor, cu accent pe laptopuri, camere web și tablete mai performante, de la principalele branduri de tip A din piață: Apple, Samsung și Huawei.

Foto: © Thicha Satapitanon | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: