Stiri Tech

Roboti educaționali în 12 școli din Cluj și Mureș

6 sept. 2021 2 min

Roboti educaționali în 12 școli din Cluj și Mureș

Reading Time: 2 minute

Pe lângă profesori dedicați este nevoie de o nouă infrastructură școlară pentru ca elevii să se poată împrieteni cu noile tehnologii, să-și antreneze creativitatea, imaginaţia, capacitatea de a lucra în echipe și pentru a deprinde noile tehnici de învățare transdisciplinară. În acest sens, Asociația „Descoperă-ți pasiunea în IT” (DpIT) a demarat un nou proiect educaţional: “Roboţi pentru şcoli!”, acțiune desfășurată alături de partenerii de la Accenture România.

Necesari în școli

Asociația DpIT a decis să contribuie la îmbunătăţirea bazei materiale didactice a mai multor şcoli, într-o primă etapă din judeţele Cluj şi Mureş, prin donarea unor roboţi educaţionali care azi sunt la fel de necesari în școli precum sala de sport, laboratorul de informatică, fizică ori chimie.

 Astfel, din septembrie, odată cu începerea noului an şcolar, elevii din 12 şcoli clujene şi mureşene se vor putea deja bucura de noile dotări. 

Alfabetizare digitală

Alfabetizarea tehnologică și digitală a devenit la fel de importantă azi pentru calitatea vieții ca alfabetizarea funcțională.

Acest proiect, pe care l-am realizat cu mult entuziasm, alături de partenerii noștri de la Asociația DpIT, reprezintă angajamentul nostru față de educație. Pe lângă informația teoretică, știm cât de importantă este pentru elevi partea practică, iar cu ajutorul roboților programabili Rover Sphero aceștia vor beneficia de un proces de învățare mult mai aplicat. Ne dorim ca tot mai mulți elevi dornici să învețe și să se dezvolte să aibă acces la cele mai noi tehnologii”, au declarat reprezentanții Accenture Industry X.

Roboţii educaţionali donaţi sunt multifuncţionali, putând fi folosiţi atât la orele de informatică şi TIC sau în cluburile de robotică ale şcolilor, cât şi pe parcursul sesiunilor de instruire ale celorlalte discipline.

Mai multe programe

Asociația DpIT mai are în derulare şi alte programe prin care susține, de șapte ani, învățământului preuniversitar. Între acestea se numără trei programe de educația și dezvoltarea în domeniul tehnologiei. Este vorba de programul de educaţie practică şi mentorat “Academia DpIT” prin care liceenii din toată ţara sunt încurajaţi şi sprijiniţi pe drumul inovaţiei şi al antreprenoriatului, “SpecialProf”, un program prin care se facilitează accesul profesorilor la cursuri de specializare profesională în domeniul IT și “RoboClub”, ateliere de robotică prin care copiii din învățământul primar sunt introduși în tainele construirii, programării și controlul roboților.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: