Finanțe Stiri

Schimbări în conducerea VIG

2 iul. 2018 < 1 min

Schimbări în conducerea VIG

Reading Time: < 1 minut

Consiliul Director al Vienna Insurance Group (VIG) îşi schimbă componenţa de la jumătatea anului 2018. De la 1 iulie, Peter Thirring se alătură echipei de conducere a VIG, iar Liane Hirner preia poziţia de Chief Financial Officer (CFO).

Vienna Insurance Group este singura companie listată din indicele bursier ATX cu paritate de gen la nivelul consiliului directorarată VIG, într-un comunicat de presă.

Peter Thirring părăseşte poziţia de Director General al companiei membre VIG Donau Versicherung şi se alătură VIG Holding. El şi-a început cariera în urmă cu 34 de ani în domeniul reasigurărilor. Thirring va fi responsabil cu conformitatea şi activitatea de reasigurare a grupului VIG începând cu luna iulie 2018. Aceasta include şi operaţiunile companiei de reasigurări a Grupului, VIG Re, cu sediul la Praga, precum şi planurile recente ale acesteia de extindere pe pieţele din Europa de Vest. Anterior, Peter Thirring a fost numit Preşedinte al Consiliului de Supraveghere al VIG Re la finalul lunii aprilie 2018.

În calitate de membru al Consiliului Director VIG, el este responsabil şi de pieţele din Slovacia, Georgia, Turcia şi Liechtenstein. A acumulat experienţă în regiunea ECE în calitate de manager regional la Generali în Slovacia, Ungaria, Croaţia şi Slovenia. În Slovacia, el a deţinut funcţia de Preşedinte al Consiliului Director al subsidiarei Generali.

Liane Hirner este membru al Consiliului Director al VIG din februarie 2018 şi va prelua poziţia de CFO începând cu 1 iulie 2018 de la Martin Simhandl, care a decis voluntar să renunţe la poziţia deţinută în Consiliul Director după 32 de ani de activitate în cadrul Grupului.

Începând cu 1 iulie 2018, componenţa Consiliului Director al Vienna Insurance Group va fi următoarea: Elisabeth Stadler – CEO, Franz Fuchs, Judit Havasi, Liane Hirner- CFO, Peter Höfinger, Peter Thirring.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: