Stiri

Șoferii se pot trezi cu o nouă taxă auto pentru a combate poluarea. Declarațiile ministrului mediului

12/01/2021 2 min read

Șoferii se pot trezi cu o nouă taxă auto pentru a combate poluarea. Declarațiile ministrului mediului

Reading Time: 2 minute

Ministrul mediului Tanczos Barna se gândește la introducerea unei noi taxe auto pentru a combate poluarea. Potrivit acestuia în acest moment nu există nici o taxă de poluare.

Ministrul Mediului a declarat la un post de televiziune, că au existat mai multe încercări de a fi introdusă o taxă de poluare sub diferite nume: taxă auto, taxă de poluare. Numai că, toate au eșuat.

„Dacă va exista o nouă taxă, va fi implementată în felul următor. Va fi discutată cu Comisia Europeană și vom strânge toate exemplele pozitive din UE.

În Europa există trei tari care nu au nicio intervenție pe această problemă. Restul, de 24, au fel de fel de sisteme în implementare. România trebuie să decidă dacă vrea să facă parte din grupul țârilor care nu au nicio taxă. Sau din grupul de 24 care taxează poluarea”.

Ministrul mediului Tanczos Barna

„Dacă astăzi eu v-as spune că introduc o anumită taxă, as face greșeala pe care au făcut-o ceilalți miniștri, care au introdus o taxă apoi au dat banii înapoi. Dacă va exista o taxă pe mediu, națională sau locală, trebuie să fie sigură din punct de vedere juridic și să aibă efecte suficiente.”

Ministrul Mediului a oferit si câteva variante: ”Variantele posibile sunt: impozit local diferențiat, rovignetă, emisiile stabilite de producătorul auto în funcție de motor. Măsura trebuie să ducă la reducerea poluării. Obiectivul este scăparea de infringement și reducerea poluării în marile orașe. În acest an vom avea consultare publică, discuții cu CE pentru legislație și prezentarea unor variante Guvernului”, a concluzionat ministrul Mediului.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă