Companii

Telekom vinde un teren din Floreasca cu peste 18 mil. euro

22 aug. 2018 2 min

Telekom vinde un teren din Floreasca cu peste 18 mil. euro

Reading Time: 2 minute

Telekom Romania a vândut cu peste 18 milioane de euro un teren intravilan de de 25.839 mp situat pe malul lacului Floreasca din București, către One United Properties. Este cea mai mare tranzacție de terenuri de pe piața imobiliară din București din acest an.

Terenul intravilan este compus din două loturi, de 24.786 mp și, respectiv de 1.053 mp, având o deschidere de aproximativ 120 de metri către lacul Floreasca. Terenul fusese scos la vânzare la începutul acestui an pe site-ul dedicat proprietăților imobiliare ale grupului Telekom Romania disponibile pentru vânzare și închiriere.

Licitația a fost demarată în luna februarie 2018, cu un preț de pornire de 13,9 milioane de euro, fără TVA. În cadrul tranzacției, One United Properties a fost reprezentat de Alexandru Boff, broker cu o experiență de peste 12 ani în segmentul de rezidențial high-end.

În septembrie 2017, Telekom Romania a vândut un teren de 1.700 mp, situat în centrul Capitalei, între strada Ion Câmpineanu și strada Matei Millo, către Forte Partners. Compania a demarat, în 2014, un proces de valorificare a mai multor proprietăți imobiliare (terenuri și clădiri) pe care le deține în București și în țară, pentru a se concentra exclusiv pe dezvoltarea companiei în zona telecom.

Telekom Romania este prezentă pe piața românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom și COSMOTE România și face parte din grupul Deutsche Telekom. În trimestrul doi din 2018, veniturile consolidate ale Telekom Romania au fost de 237,8 milioane de euro, în timp ce EBITDA ajustată s-a ridicat la 37,3 milioane de euro.

La 30 iunie 2018, baza totală de clienți ai Telekom Romania Mobile era de 4,7 milioane, în scădere cu 3,4% față de aceeași perioadă a anului trecut, în principal ca urmare a eliminării SIM-urilor inactive. Segmentul postpaid reprezenta 35% din baza totală de clienți.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: