Lifestyle Stiri

Tenorul Teodor Ilincai si dirijorul Tiberiu Soare pe scena Ateneului Roman

20 oct. 2015 3 min

Tenorul Teodor Ilincai si dirijorul Tiberiu Soare pe scena Ateneului Roman

Reading Time: 3 minute

Pe 25 octombrie 2015, cu ocazia aniversarii Majestatii Sale Regelui Mihai I, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei organizeaza a opta editie a Concertului Regal de strangere de fonduri la Ateneul Roman. Tenorul Teodor Ilincai si Orchestra Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, sustin un concert eveniment in beneficiul programului Tinere Talente. Evenimentul are loc in prezenta Familiei Regale a Romaniei.

Teodor Ilincai este unul dintre cei mai valorosi tenori romani ai generatiei sale. Cu o experienta vasta pe scene importante ale lumii – Monte Carlo, Londra, Viena sau Paris, el este apreciat deopotriva de critici si public pentru culoarea speciala, particulara a vocii sale, calda si puternica in acelasi timp, usurinta si siguranta din registrul acut, dar si pentru muzicalitatea si daruirea cu care abordeaza repertoriul operistic.

Renumitul dirijor Tiberiu Soare va conduce pentru a doua oara Orchestra Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei in cadrul Concertului Regal. Orchestra si-a facut debutul in anul 2014, fiind fondata la initiativa Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, selectata si pregatita de catre dirijorul Tiberiu Soare.

“Mi-am dat seama intr-un timp scurt ca obiectivele Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei sunt si obiectivele mele. Am sansa sa fac ceva pentru viitorul muzical al Romaniei”, a declarat Tiberiu Soare.  Fiind unul dintre cei mai apreciati dirijori romani ai momentului, a condus prestigioase orchestre precum Royal Philharmonic Orchestra, London Philharmonic Orchestra sau Prague Radio Sypmhony Orchestra.

In debutul Concertului Regal, violoncelistii Izabela Ghergu si Cornelius Zirbo, doi tineri laureati la concursuri si olimpiade nationale si internationale, bursieri ai Fundatiei, vor interpreta Concert pentru doua violoncele in sol minor, RV531 de Antonio Vivaldi. Alaturi de renumitul tenor Teodor Ilincai, vor interpreta arii si cantonete din opere celebre solistii Diana Alexe, Daniela Popescu, Larisa Stefan si Martiniana Antonie si George Virban, bursieri ai programului Tinere Talente. 

Istoria Concertului Regal de strangere de fonduri incepe in anul 2008 la Ateneul Roman, cu ocazia aniversarii Majestatii Sale Regelui Mihai I. De-a lungul timpului, s–au alaturat acestui grandios concert caritabil muzicieni celebri si mari orchestre – pianistul Dan Grigore in 2008, Orchestra de Camera Radio condusa de dirijorul Cristian Mandeal in 2009, soprana Nelly Miricioiu si baritonul Yuriy Tsiple alaturi de Orchestra Filarmonicii George Enescu dirijata de Horia Andreescu in 2010, violonistul Remus Azoitei acompaniat de Orchestra Filarmonicii George Enescu sub bagheta dirijorului Christian Badea in 2011, violonistul Alexandru Tomescu si Ansamblul Stradivarius dirijat de Gabriel Bebeselea in 2012, violonistul Giuliano Carmignola si Ansamblul La Stravaganza in 2013, pianista Alexandra Dariescu alaturi de Orchestra Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei dirijata de Tiberiu Soare in 2014.

Fondurile stranse in urma Concertului Regal din 25 octombrie 2015 vor sprijini programul national Tinere Talente – editia 2016, program recunoscut ca Cel mai bun program de Arta si Cultura din Romania, laureat la Gala Societatii Civile in 2013 si 2015.

Concertul va fi transmis inregistrat la TVR1 si Radio Romania Muzical.

Co-producator eveniment: TVR 1 
Parteneri: BRD – Groupe Société Générale, Fundatia Vodafone Romania, Dacia
Sponsori: Rompetrol, SofMedica, Kaufland, Santierul Naval Damen Galati, Kultho, ISS Facility Services, Class Living, Residence Hotels, Benclinov, RR Media, Dentons, Roche, DentalMed, Hotel Siqua. Star Storage.
Eveniment realizat cu sprijinul: Filarmonica George Enescu, Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Olla Floral Art, Stage Expert, Angelli, Mediatrust.
Partneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Revista Biz, Cariere, HR Manager, Psychologies, Viva.

Despre Fundatia Principesa Margareta a Romaniei
Fundatia Principesa Margareta a Romaniei (FPMR) a fost infiintata in 1990 de catre Alteta Sa Regala Principesa Margareta a Romaniei impreuna cu tatal sau, Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei. In anul 2015, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei celebreaza 25 ani de activitate in sprijinul copiilor, tinerilor si varstnicilor, prin interventii durabile bazate pe schimbul de experienta si valori, intre generatii. De-a lungul timpului, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei s-a implicat in numeroase proiecte sociale, culturale si de sustinere a educatiei si talentului artistic. Fundatia Principesa Margareta a Romaniei a fost desemnata de romani drept cea mai onesta organizatie neguvernamentala in cadrul studiului Envero Brand Trust Index.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: