Finanțe Stiri

TransferGO, finanțare de 17,5 milioane de dolari

18 dec. 2018 2 min

TransferGO, finanțare de 17,5 milioane de dolari

Reading Time: 2 minute

TransferGo, companie de transferuri online internaționale rapide, anunță finalizarea seriei B de finanțare. În total, au fost strânse 17,5 milioane de dolari, prin participarea majoritară a Vostok Emerging Finance și a Hard Yaka, din Silicon Valley, precum și a Revo Capital, U-Start Club sau Practica Capital.

A doua etapă s-a desfășurat în două tranșe, prima fiind derulată în luna mai. În paralel, pe Seedrs a rulat și o campanie publică de finanțare, care a depășit obiectivul stabilit initial, arată compania, într-un comunicat de presă.
În octombrie 2018, TransferGo a lansat primul serviciu complet gratuit de transferuri internaționale, care permite transferuri oriunde în lume fără comision la tranzacție sau conversie.

„Până acum, am înregistrat creșteri de 100% de la un an la altul și ne propunem să accelerăm ritmul de creștere. Fondurile rezultate în urma campaniei vor fi folosite pentru a susține expansiunea la nivel internațional și a crește cota de piață în special în țări precum Turcia, India, Ucraina și Rusia, continuând să inovăm prin produsele și serviciile oferite clienților noștri. Investițiile la nivel global și perspectiva extinderii portofoliului de servicii oferite clienților ne ajută să ne consolidăm poziția în piețe extrem de importante pentru noi din punct de vedere strategic și operațional, printre care și România. De asemenea, ne bucurăm să avem susținerea investitorilor noștri și a lui Greg Kidd, de la Hard Yaka, a cărui experiență cu unele dintre cele mai mari fintechuri reprezintă un aport valoros pentru noi”, a declarat Daumantas Dvilinskas, CEO și Cofondator.

„Ne bucurăm să putem susține echipa TransferGo odată cu intrarea într-o nouă etapă de evoluție. Atenția pe care o acordă clineților și inovației produselor și serviciilor oferite îi definește ca una dintre cele mai dinamice companii de profil din Europa. Am asistat recent la implementarea unui sistem de plăți instante prin Ripple și a unui serviciu complet gratuit de transferuri internaționale, ceea ce ne oferă garanția unei preocupări constante pentru îmbunătățirea experiențe consumatorului”, a completat Greg Kidd, cofondator Hard Yaka.

TransferGo a fost înființată în 2012 de patru fondatori de origine lituaniană, iar sediul central se află în Londra, Marea Britanie. În prezent, compania are birouri și în Vilnius, Berlin, Istanbul și Varșovia. Compania oferă transfer de bani între 48 de țări din întreaga lume. Folosind sistemul TransferGo, migranții pot trimite bani peste hotare folosind un model digital din cont în cont, care înseamnă că banii nu trebuie să părăsească țara: banii sunt transferați local-in local-out. Din iunie 2015, compania este activă și pe piața din România.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: