Antreprenori by eMAG Business Stiri

Tranzacție de 23,5 milioane de euro în agricultură

7 sept. 2020 2 min

Tranzacție de 23,5 milioane de euro în agricultură

Reading Time: 2 minute

TC Capital a achiziționat o fermă de cereale și semințe oleaginoase de 6.550 de hectare în Buziaș, județul Timiș. Tranzacția, doua investiție agricolă majoră a companiei după KC Agro din 2014 , a prespus o investiție de 23,5 milioane de euro. Noii proprietari intenționează să diversifice operațiunile prin plantații de afini și aluni, precum și prin producția extensivă de cereale și semințe oleaginoase.

Proprietatea agricolă este situată într-o zonă cu un bun istoric al precipitațiilor și un microclimat favorabil, solul are o calitate bună și are sisteme de irigații parțiale deja instalate.

Ali Çapa

Ambele investiții, atât cea din 2014, cât și cea de acum, sunt gestionate de oamenii de afaceri turci Ali Çapa și Ertugrul Karaevli. Proprietatea este situată la aproximativ 35 km de Timișoara și a fost cumpărată de la Gespie SAS, o companie franceză. Tranzacția a fost încheiată în iulie 2020, cu asistența casei de avocatură Dentons, și a fost parțial finanțată de Libra Internet Bank.

TC Capital își consolidează astfel poziția în sectorul agricol românesc, unde deține deja, prin KC Agro, alte două ferme situate în județele Buzău și Brăila, cu o suprafață totală de aproximativ 2.900 de hectare.

KC Agro a fost înființată în 2014 de către Ali Capa și Ertugrul Karaevli. Prima achiziție a fost un teren de 1.900 de hectare pentru a efectua operațiuni agricole constând în producția de cereale și semințe oleaginoase în Luciu, județul Buzău. Pentru acest proiect, echipa de management a construit de la zero operațiunile agricole. În 2016, suprafețele operaționale au fost extinse cu 830 de hectare odată cu achiziționarea unei a doua ferme în Ianca, județul Brăila. În prezent, KC Agro operează aproximativ 2.900 de hectare de teren agricol.

Pe lângă KC Agro, TC Capital are investiții în alte două companii din domeniul imobiliar. Una dintre acestea este Hyperion Towers, un proiect de spații de birouri cu 40.000 mp în Pipera. De asemenea, compania este partener în faza actuală a proiectului rezidențial Cosmopolis cuprinzând 178.000 mp și peste 2.200 de unități rezidențiale. TC Capital are active de circa 50 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: