fbpx
Lifestyle Stiri

A treia ediție a RO-Wine are loc pe 19 și 20 mai 20183 min

11/04/2018 3 min read

A treia ediție a RO-Wine are loc pe 19 și 20 mai 20183 min

Reading Time: 3 minute

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania, ajuns la a treia ediție, va avea loc pe 19 și 20 mai 2018, la Fratelli Studios. Evenimentul este organizat de Marinela V. Ardelean, expert în vinuri și autor “The Wine Book of Romania”, și frații Liviu și Mihai Popescu, co-proprietari ai Fratelli Group.

În acest an, în premieră, festivalul devine internațional, datorită numărului mare de producători străini prezenți la ediția din 2017, pe parcursul căreia peste 2.500 de vizitatori s-au bucurat de selecția unică de vinuri, aparținând a 70 de producători, dintre care 60% internaționali.

Anul acesta, RO-Wine prezintă o selecție de peste 250 de vinuri. În plus, participanții au posibilitatea să se întâlnească, în cadrul festivalului, cu producătorii și experții internaționali și să afle povestea vinurilor preferate direct de la aceștia.

Marinela V. Ardelean

“Ne propunem să creștem prezența operatorilor HoReCa, pentru care am dezvoltat momente dedicate, precum workshop-uri și seminare susținute exclusiv de către specialiști din străinătate. Pentru cunoscători, pasionații și iubitorii de vinuri, am conceput zona VIP, în care vor putea fi degustate peste 100 de vinuri super premium, prezentate de către profesioniști cu experiență în arta vinului. În completare, vom avea și o secțiune gourmet, cu produse excepționale din diverse colțuri ale lumii”, a declarat Marinela V. Ardelean, organizator RO-Wine și autor The Wine Book of Romania.

Cu o experiență de zece ani în industria vitivinicolă, Marinela V. Ardelean este profesor la Italian Chef Academy (Roma, IT), degustător profesionist, autor, brand ambasador și manager în dezvoltarea activităților de export. Marinela este autoarea a pluri premiatului volum bilingv “50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene” și inițiatoarea proiectului “The Wine Book of Romania”, primul ghid bilingv care cuprinde cele mai bune vinuri din România și Republica Moldova, și care a lansat, până în prezent, 2 ediții de succes.

Liviu Popescu

”Edițiile precedente sunt dovada că putem schimba percepția asupra vinurilor românești, dar și că există interes în a cunoaște vinuri internaționale de excepție! Va fi o ediție cu multe surprize și cu invitați pe măsură”, a declarat Liviu Popescu, antreprenor HoReCa, jurat MasterChef România 2017 și organizator RO-Wine.

Liviu și Mihai Popescu, co-proprietarii Fratelli Group, sunt recunoscuți de mai bine de 10 ani pentru dezvoltarea celor mai prestigioase proiecte din domeniul HoReCa. Liviu Popescu are experiență de peste 20 de ani în acest domeniu, iar Mihai Popescu completează echipa cu expertiza sa în design industrial, fiind și cel care creează conceptele pentru toate localurile grupului.

Mihai Popescu

”Sunt încântat de acest proiect, și da, și în acest an îmi veți regăsi semnătura pe ceea ce înseamnă design la RO-Wine | The International Wine Festival of Romania, care merge pe ideea de simplitate, eleganță, rafinament, cadrul perfect pentru a sublinia pasiunea pentru vin, această băutură nobilă. Dar, să nu uităm, atmosfera locului este dată în primul rând de cei prezenți, ei vor întregi spațiul, și cred că o vor face extrem de bine!”, a precizat Mihai Popescu, arhitect și organizator RO-Wine.

Intrarea la eveniment se face pe bază de bilet, ce se poate procura online, de pe bilete.ro.

Prețul unui bilet standard este de 50 lei. Cei care își doresc o experiență completă în lumea vinului, ce include si degustări unice a unora dintre cele mai exclusiviste etichete, pot opta pentru biletul VIP, în valoare de 400 lei. 

One Comment
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *