Companii Stiri Tech

Un miliard de dolari in spatiu

21 ian. 2015 < 1 min

Un miliard de dolari in spatiu

Reading Time: < 1 minut

Space Exploration Technologies (SpaceX) a anuntat finalizarea unei runde de finantare in valoare de un miliard de dolari din partea a doi noi investitori, Google si fondul de investitii Fidelity, care au achizitionat aproape 10% din companie.
SpaceX a fost fondata de Elon Musk, omul din spatele vehiculelor electrice Tesla si co-fondator al PayPal, ocupandu-se cu proiectarea, fabricarea si lansarea rachetelor si a altor vehicule spatiale. Banii din noua runda de finantare vor fi folositi in domeniul transporturilor spatiale, a vehiculelor reutilizabile si in productia de sateliti. Elon Musk a anuntat recent ca vrea sa lanseze 4.000 de sateliti pe orbite joase, prin intermediul carora sa ofere acces la internet la preturi accesibile.
Compania SpaceX este deja un jucator important in zona lansarilor in spatiu, trimitand cu succes vehicule de transport catre Statia Spatiala Internationala si plasand sateliti pe orbita. In urma acestei investitii, SpaceX este evaluata la peste 10 miliarde de dolari. Google si Fidelity se alatura celorlalti investitori in SpaceX: Founders Fund, Draper Fisher Jurvetson, Valor Equity Partners si Capricorn.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: