BizRemote by certSIGN Management Stiri

Unde vor să lucreze românii în timpul pandemiei

5 mai 2020 2 min

Unde vor să lucreze românii în timpul pandemiei

Reading Time: 2 minute

Ofertele pentru joburi de acasă au continuat să fie la mare căutare și luna trecută, pe portalul de recrutare online Best Jobs căutările de locuri de muncă remote sau work from home fiind în creștere cu peste 40% în aprilie față de luna martie.

Pentru a doua lună la rând, cele mai multe căutări pe platforma bestjobs.ro au fost pentru joburi remote sau work from home, cu un volum de peste 500.000 de căutări și în creștere cu aproape 40% față de luna martie a acestui an. În același timp și numărul de joburi remote scoase la concurs de angajatori a crescut cu 60% în luna aprilie, față de martie în timp ce volumul de aplicări la acest tip de anunț a crescut și el considerabil, cu peste 75% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Job-ul vedetă al lunii aprilie, care a strâns cele mai multe aplicări (1.362) vine de la platforma de anunțuri Olx.ro, care a căutat să recruteze prin Best Jobs moderatori anunțuri, cu desfășurarea activității de acasă. 

Angajații din transporturi, financiar și inginerie au continuat să fie activi în căutarea unui nou loc de muncă și în luna aprilie, cu un volum total de căutări pentru aceste domenii de aproape 60.000. În același timp, luna trecută, se observă o creștere a interesului pentru un job nou din partea candidaților din industriile retail și call center pe fondul creșterii cu 40% a numărului de poziții deschise în aceste domenii, față de aceeași perioadă a anului trecut. 

Enel, Genpact și Unifarm au atras cei mai mulți candidați în luna aprilie, cu aproape 8.000 de aplicanți. 

Și în luna aprilie, candidații s-au uitat mai ales la companiile din zona de energie, BPO, farma și tehnologie. Printre companiile care au atras cei mai mulți candidați luna trecută se numără Enel (3,124 candidați), Genpact (2.316 candidați), Unifarm (2.115), Olx Group (1.637 candidați), Vodafone (1.561) și Kaufland (1.330). 

Foto:  © HAKINMHAN | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: