Companii Stiri

UPS lansează o companie specializată în servicii de livrare cu drone

27 sept. 2019 < 1 min

UPS lansează o companie specializată în servicii de livrare cu drone

Reading Time: < 1 minut

UPS înființează UPS Flight Forward, o nouă companie specializată în operarea zborurilor comerciale cu drone în rețeaua grupului.

UPS a solicitat deja Administrației Federale a Aviației din SUA (FAA) certificarea Part 135 pe care noua companie ar putea s-o primească anul acesta. Dacă va primi aprobarea FAA, UPS Flight Forward ar putea deveni una dintre primele companii certificate din SUA care efectuează operațiuni cu drone.

În luna martie a anului 2019, UPS a lansat primul serviciu de livrare cu drone, supervizat de FAA, pentru zboruri comerciale de rutină care includ transportul de produse medicale în cadrul spitalului și campusului WakeMed din Raleigh, Carolina de Nord, SUA. Acest program a fost gândit pentru suplimentarea serviciilor de livrare la sol.

“UPS utilizează tehnologia pentru a transforma modul în care ne desfășurăm activitatea. Înființarea unei companii care oferă sevicii de livrare prin intermediul dronelor și solicitarea certificării reprezintă un moment istoric pentru industria serviciilor cu drone și de logistică, în general”, a declarat Scott Price, Chief Transformation and Strategy Officer, UPS.

Certificarea Part 135 reglementează zborurile cu drone care depășesc raza vizuală a unui operator, acestea fiind restricționate în SUA, aprobările acordându-se doar în situații speciale.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: