Companii Lifestyle

Vacanțe sub soare latin

6 iun. 2017 3 min

Vacanțe sub soare latin

Reading Time: 3 minute

Românii planifică un concediu sub soare latin în această vară, Barcelona fiind în topul destinațiilor preferate, potrivit momondo.ro.

Perioada de vară este unul dintre cele mai aglomerate sezoane de călătorie din an și, pe măsură ce zilele de iunie trec, aeroporturile încep să se umple cu români care se îndreaptă spre o vacanță de vară relaxantă. Chestionând călătorii români și analizând căutările de zbor pentru lunile de vară, specialiștii momondo.ro au constatat faptul că țările latine sunt cele mai populare în rândul românilor pentru această vară. Totuși, se pare că planificarea vacanței de vară relaxante nu este lipsită de stres.

Câteva zile la plajă, un roadtrip sau o croazieră? Vara ne dă libertatea să ne petrecem vacanța în multe feluri. Cu toate acestea, în 2017, românii par să fie atrași de ceva aparte: o vacanță în spirit mediteranean în capitala Cataloniei.

„Dintre toate căutările efectuate pe site-ul momondo.ro, Barcelona este cea mai dorită destinație de vacanță pentru această vară. Iar când vorbim de tipul de vacanță, câteva zile petrecute pe plajă sunt în planul a 69% dintre români”, declară Mircea Giurcă, Marketing Manager momondo România.

„Printre alte destinații cu iz latin căutate pentru această vară se numără Roma, Lisabona și Tenerife. Aflată la o distanță mai mică de casă și cu costuri mai reduse, Atena este o opțiune care completează topul celor mai căutate destinații de către români vara aceasta”, declară Mircea Giurcă, Marketing Manager momondo România.

În plus, tot mai mulți români sunt interesați să descopere o destinație mai puțin explorată până acum: cel mai sudic oraș din Portugalia, Faro, care are cea mai mare creștere în căutări (+490%) în 2017.

În mod obișnuit, există o mulțime de factori de luat în considerare atunci când planificăm vacanța de vară: de la buget și alegerea destinației, până la găsirea zborului și hotelului potrivit și apoi pregătirea bagajelor pentru vacanța propriu-zisă. Însă, din moment ce o călătorie se vrea a fi o evadare plăcută și relaxantă din viața cotidiană, momondo.ro oferă câteva recomandări despre cum putem gestiona fără stres planificarea vacanței de vară din acest an.top destinatii momondo

„Din ultimul nostru studiu internațional despre călătorii știm că majoritatea românilor își rezervă concediul cu două-trei luni în avans și că mai mult de jumătate (63%) dintre aceștia pun în mod regulat bani deoparte pentru a-și putea permite o vacanță. Așadar, planificarea în ultimul moment nu este o tendință printre români, dar este surprinzător faptul că pentru 26% dintre aceștia planificarea vacanței este stresantă. În aceeași măsură, vacanța de vară a românilor durează în medie nouă zile, o perioadă mult mai scurtă comparativ cu cea a călătorilor din țările nordice sau din Europa de Vest (13-16 zile), un motiv în plus pentru a lăsa grijile departe în acestă vară”, a adăugat Mircea Giurcă.

5 metode prin care să scapi de stresul din vacanță

  1. Informează-te înainte

Planificarea în avans atunci când vine vorba de rezervarea zborului și a hotelului te poate ajuta să economisești un timp valoros de la a căuta printre oferte de zboruri scumpe și camere de hotel indisponibile. Ca regulă de aur, este mai ieftin să rezervi zboruri cu 56 de zile în avans, iar multe hoteluri oferă reduceri dacă faci rezervări din timp.

  1. Pregătește un checklist pentru bagaje

10 minute rezervate pentru a face un checklist al bagajelor te poate scuti de momentul în care arunci în grabă lucrurile în valiză ca apoi să-ți dai seama că ai uitat cel mai important lucru: pașaportul tău.

  1. Evită să ajungi în aeroport în ultimul minut

Nu ești singura persoană care se grăbește prin aeroport în lunile de vară, prin urmare începe-ți călătoria fără probleme, îndreptându-te spre aeroport devreme – nu știi niciodată în spatele cui vei ajunge la controlul de securitate.

  1. Mai puțin înseamnă mai mult

Odată ce ai ajuns la destinația de vacanță, nu te grăbi să umpli zilele cu cât mai multe planuri posibile. Nu trebuie să vizitezi fiecare punct de atracție, muzeu sau restaurant din zonă – este în regulă să ai ziua liberă pentru a nu face absolut nimic.

  1. Deconectează-te

Să postezi o fotografie pe Instagram cu acea înghețată extraordinară pe care tocmai ai savurat-o, să-ți actualizezi statusul pe Facebook cu povești din vacanță sau să răspunzi rapid la e-mailul de lucru; Să-ți petreci vacanța fiind online este ceva ușor de făcut, dar ca să ai parte de un timp liber mai relaxant încearcă să te deconectezi puțin și provoacă-te să petreci doar o oră pe zi în online.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: