Special Stiri

„Vărul” Shakespeare a atras 380.000 de spectatori online

5 mai 2020 < 1 min

„Vărul” Shakespeare a atras 380.000 de spectatori online

Reading Time: < 1 minut

Ediția online a „Festivalului Internațional Shakespeare” a atras 380,000 de spectatori din întreaga lume, care au vizionat spectacolele și intervențiile online ale artiștilor, dintre care 42.000 au participat activ, eveniment desfășurat în perioada 23 aprilie – 3 mai, pe pagina de Facebook a festivalului. Festivalul Internațional Shakespeare a debutat la Craiova în 1994 și a fost inițiat de Fundația Shakespeare, director fondator pe Emil Boroghină, după modelul marilor festivaluri internaționale, precum cele din Edinburgh, Tokyo, Ierusalim sau Montreal. 

Spectacole  din mai multe țări

Programul festivalului a inclus 14 de spectacole de teatru din 4 țări – România, Marea Britanie, Germania și Rusia, 60 de intervenții ale artiștilor din 28 de țări, prin Sonetele shakespeariene recitate în 25 de limbi și 7 albume cu fotografii din edițiile anterioare ale festivalului (2006-2018).

Pornind de la o arhivă veche de peste 25 de ani, Festivalul Shakespeare a recreat pașii care au adus evenimentul la notorietatea internațională câștigată  până în prezent. Din arhiva video au putut fi vizionate spectacole ale marilor regizori Silviu Purcărete, Vlad Mugur, Tompa Gabor, Mihai Mănuțiu, iar teatre faimoase din toate colțurile lumii și nume importante ale scenei mondiale precum Robert Wilson (Berliner Ensemble), Declan Donnellan (Cheek by Jowl), Yuri Butusov (Teatrul ”Vakhtangov”, Moscova), s-au alăturat inițiativei Teatrului Național ”Marin Sorescu” din Craiova.

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: