Finanțe Stiri

VIG, creștere cu 63% a profitului în România

22 aug. 2017 2 min

VIG, creștere cu 63% a profitului în România

Reading Time: 2 minute

Grupul austriac de asigurări Vienna Insurance Group (VIG) a înregistrat în primul semestru din acest an o scădere a primelor brute subscrise în România cu 3,1% față de aceeași perioadă din 2016, până la 258,5 milioane euro, dar și-a majorat profitul cu 63%, potrivit rezultatelor financiare publicate de grup.

VIG a subscris prime de 4,97 miliarde euro la nivelul întregului grup, ceea ce reprezintă o creștere de circa 1% față de aceeași perioadă a anului trecut. Evoluția subscrierilor a continuat să fie afectată de declinul segmentului poliţelor de asigurare de viaţă cu primă unică (-24,4%). Excluzând produsele cu primă unică, creşterea s-a situat la un nivel satisfăcător de 5,2%.

Profitul (înainte de impozitare) a fost de 220,5 milioane euro, în creștere cu aproximativ 10% față de primul semestru din 2016.

Rata combinată calculată după cedarea în reasigurare (excluzând veniturile din investiții) s-a îmbunătățit semnificativ, la 96,9%, comparativ cu 97,9% în aceeași perioadă a anului trecut.

Rezultatul financiar s-a ridicat la 488,4 milioane euro, o creștere anuală de aproape 9%.

Investițiile grupului, inclusiv numerarul şi echivalentele de numerar, erau în valoare de 36,8 miliarde euro la finalul primului semestru din 2017 (36,2 miliarde euro la 31 decembrie 2016).

Rata de solvabilitate Solvency II la nivelul grupului VIG a crescut la 224,5% în primul semestru din 2017, comparativ cu 194,5% la finalul lui 2016.

“Toate cifrele din raportul nostru aferent primului semestru din 2017 indică o îmbunătățire a situației comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Aceasta demonstrează angajamentul nostru pentru o relație stabilă și de încredere cu toți partenerii noștri. De asemenea, lucrăm în mod consecvent și eficient la programul nostru de management <Agenda 2020>, care a înregistrat progrese semnificative față de trimestrul anterior, în special în ceea ce privește zona de servicii de asistență”, a declarat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group, sumarizând rezultatele aferente primului semestru din 2017

Profitul înainte de impozitare al Grupului, de 220,5 milioane euro, a fost semnificativ mai mare comparativ cu rezultatul de 201,3 milioane euro înregistrat anul trecut. “Creșterea profitului s-a datorat în principal îmbunătățirii ratei combinate și rezultatului financiar. Creșteri semnificative ale profitului s-au înregistrat în special în România (+62,9%) și Polonia (+58,4%). Aceasta s-a datorat în principal măsurilor pe termen lung de îmbunătățire a businessului de asigurări auto în ambele țări”, arată raportul grupului.

Austria, Republica Cehă, Slovacia și Polonia au fost printre țările cu cea mai mare contribuție în termeni absoluți la profitul Grupului.

Vienna Insurance Group deține în România companiile de asigurări Asirom, Omniasig și BCR Asigurări de Viață. Anul trecut, VIG a preluat și AXA Life Insurance, filiala din România a grupului francez AXA specializată în asigurări de viață.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: