Companii Lifestyle

1 Decembrie, sărbătorit peste hotare

2 nov. 2016 3 min

1 Decembrie, sărbătorit peste hotare

Reading Time: 3 minute

În 2016 românii au renunțat la călătoriile în afara țării de Crăciun sau Revelion, în favoarea mini-vacanței de 1 Decembrie, potrivit cererilor înregistrate de portalul de rezervări turistice Vola.ro. Majoritatea rezervărilor au fost făcute pentru perioada 30 Noiembrie – 4 Decembrie 2016, turiștii români optând să rezerve o mini-vacanță de 4 nopți, în cuplu sau alături de prieteni. 

Cele mai căutate destinații au fost cele recunoscute pentru piețele de Crăciun, cum ar fi Viena și Praga, dar și destinațiile europene cu clima mai caldă, cum ar fi Barcelona, Lisabona, Sicilia, Sardinia și Cipru, anunță agenția online de turism, într-un comunicat de presă.  

Prețul de pornire pentru un city break este de 129 euro/persoană (bilet de avion și trei nopți cazare incluse) și de 20 euro pentru un bilet de avion spre o destinație europeană.

În 2016 Vola.ro a înregistrat de două ori mai multe cereri pentru vacanța de 1 Decembrie, decât în anul 2015. ”În 2016 turiștii români nu mai au tradiționala punte între 25 Decembrie și 2 Ianuarie. Atât Crăciunul cât și Anul Nou se vor sărbători în zile de Duminică, motiv pentru care mulți dintre turiștii români au ales să își facă vacanța de iarnă în perioada 30 Noiembrie – 4 Decembrie. Prețurile sunt cu până la 50% mai mici decât în perioada sărbătorilor, aglomerația pe marile aeroporturi încă nu se instaurează, deci românii au toate atu-urile pentru a avea o vacanță reușită de 1 Decembrie”, a declarat Daniel Truică, Managing Partner Vola.ro.

Schimbare în topul destinațiilor preferate de români

Perioada liberă generoasă, de 4-5 zile, i-a încurajat pe români să schimbe destinațiile de city break căutate în anii anteriori, cum ar fi Roma, Londra, Paris și să aleagă destinații cu climă mai blândă și destinații în care au loc evenimente, cum ar fi târgurile de Crăciun, concerte și spectacole.

”Evoluția preferințelor de city break ale românilor arată o maturizare a pieței. Niciodată nu vom înregistra scăderi masive către marile capitale europene, decât punctual, datorate evenimentelor ce ridică semne de întrebare asupra securității turiștilor, cum s-a întâmplat în cazul Paris sau Bruxelles, însă faptul că încep să crească și destinațiile mai mici, înseamnă că românii au trecut de pragul destinațiilor-vedetă”, a completat Daniel Truică, Managing Partner Vola.ro.

Cel mai ieftin zbor dus-întors achiziționat prin intermediul Vola.ro a fost 20 euro de persoană spre Roma.

Pentru un city break complet la Roma, prețul de pornire a fost de la 159 euro în care se includ avionul și trei nopți de cazare.

Printre cele mai avantajoase oferte au fost city break-urile la Veneția, unde prețul a început de la 129 euro de persoană, cu transportul și cazarea asigurate.

Pachetele către piețele de Crăciun încep de la 299 euro, pentru un city break la Viena cu 3 nopți de cazare incluse și transport cu avionul. 

Pentru un city break în destinații mai calde, precum Barcelona, pachetele au început de la 329 euro de persoană pentru avion și trei nopți cazare.

Printre preferințele românilor pentru mini-vacanța de 1 Decembrie se regăsește și Dubai, unde cel mai ieftin pachet de vacanță, format din avion și patru nopți cazare, pornește de la 860 euro.

Majoritatea călătoriilor rezervate prin Vola.ro pentru această perioadă sunt pentru vacanțe în cuplu. Aproximativ 20% dintre solicitările de city break-uri în mini-vacanța de 1 Decembrie au fost realizate de grupuri de cel puțin patru membri. Spre exemplu, un grup de 6 persoane care a optat să călătorească la Londra de 1 Decembrie, a plătit 261 euro/persoană pentru biletul de avion și cazarea două nopți.

De regulă, turiștii de city beak nu optează pentru bagaj de cală dacă acesta nu este inclus în preț și preferă să se limiteze la bagajul de mână.

foto: © Österreich Werbung Sonja Burtscher

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: