Stiri

1 milion de persoane vaccinate în România

3 mart. 2021 2 min

1 milion de persoane vaccinate în România

Reading Time: 2 minute

România va atinge miercuri cifra de 1 milion de persoane vaccinate împotriva Coronavirus. Anunțul vine de la coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

„Mâine (miercuri – n.r.) va fi vaccinată persoana cu numărul 1.000.000”, a anunţat marţi coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

Comitetul naţional pentru vaccinarea anti-COVID a informat, marţi seara, că de la debutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 1.603.179 de doze unui număr de 983.997 de persoane, dintre care 364.814 cu o doză, iar 619.183 – şi cu doza a doua. De la începutul imunizării, s-au înregistrat 5.587 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca

Începând de luni, 1 martie a.c., 130 de cabinete noi au devenit operaționale pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech. 156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile, în aceste cabinete; capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi.

Profesorii se vaccinează până pe 10 martie

Totodată, acțiunea de imunizare a personalului didactic continuă la nivel național, până la data de 10 martie a.c., precum și vaccinarea persoanelor nedeplasabile, care fac dializă, din centrele rezidențiale, medico-sociale și a persoanelor fără adăpost.

De asemenea, în paralel, continuă programarea persoanelor înscrise în procesul de imunizare cu vaccinul produs de compania Oxford/AstraZeneca.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.

Toată populația se va putea programa la vaccinare, pe listele de așteptare

Șeful comitetului de coordonare a campaniei de vaccinare a mai explicat cum se vor putea înscrie pentru vaccinarea împotriva COVID-19 pe lista de așteptare care va exista în două săptămâni, după 15 martie, în platforma națională de programare pentru vaccinare ROVACCINARE – https://programare.vaccinare-covid.gov.ro

„Un lucru care va liniști această modalitate de programare va fi momentul in care vom avea disponibilă acea listă de așteptare în platformă. Acest lucru se va întâmpla după 15 martie, după două săptămâni de aici înainte.

Fiecare persoană va putea să se înscrie pe acea listă de așteptare, va opta pentru un centru, va putea vizualiza câte persoane se află în fața ei, și în acest fel putem estima și momentul la care ne putem vaccina.

Toate persoanele de la acel moment vor ocupa un loc într-un centru de vaccinare doar din lista de așteptare.

Este un element important, iar de aici înainte trebuie să creștem nivelul de înscriere a persoanelor pe această listă de așteptare.

Practic, milioane de persoane se pot înscrie pe această listă de așteptare.

Și în momentul în care vor fi disponibile locurile în centrele respective, în funcție de numărul de doze, persoanele respective vor fi notificate prin e-mail, sms, vor avea la dispoziție 24 de ore în care vor confirma alocarea locului și programarea.

Practic, în felul acesta, putem da fiecaruia perspectiva momentului în care va putea fi vaccinat”, a asigurat Valeriu Gheorghiță.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: