BizRemote by certSIGN Stiri Tech

10 soluții tehnologice anti-COVID-19

26 apr. 2020 2 min

10 soluții tehnologice anti-COVID-19

Reading Time: 2 minute

Alumnii BCR-InnovX, programul de accelerare a afacerilor din tehnologie, propun o serie de soluții anti-COVID-19. Programul a continuat integral online în această perioadă și se extinde. BCR-InnovX și-a mărit numărul de startup-uri pe care le acceptă în programul de incubare și a prelungit data de înscriere până pe 30 aprilie, pentru antreprenorii care au soluții tehnologice pentru contextul pandemiei.

Iată 10 dintre soluțiile propuse până acum:

WiseVoice a avut inițiativa de a propune Guvernului României, împreună cu Observatorul Român de Sănătate, un proiect în care să fie folosiți asistenții virtuali WiseVoice pentru monitorizarea la distanță a vârstnicilor. Proiectul propune monitorizarea prin telefon a urgențelor medicale, a simptomelor declanșate de COVID-19, tratamentul bolnavilor cronici și asigurarea asistenței vârstnicilor (alimente și medicamente). Proiectul a fost aprobat de către Ministerul Afacerilor Interne și validat de membri ai Guvernului. WiseVoice asigură pro-bono licențele platformei enterprise pe parcursul derulării proiectului.

Modex oferă consultanță software și suport tehnic tuturor ONG-urile implicate în lupta împotriva Coronavirusului și vine în sprijinul celor care acuză atacuri cibernetice, oferind securitatea și integritatea datelor, real time backup.

IndexAR ajută companiile care vor să-și prezinte virtual produsele sau serviciile și creează pentru acestea experiențe prin intermediul AR (Realitate Augmentată). Timpul de livrare al acestora este de aproximativ 5 minute comparativ cu 5 luni, cât durează în general un astfel de proiect.

Stuffz – fondatorii Stuffz, o platformă de închiriere de gadget-uri, au creat platforma Necesar Spital, o inițiativă gratuită care pune în legătură directă spitalele cu donatorii/furnizorii de echipamente de protecție COVID19. Cum funcționează: (1) Administratorii spitalelor își fac un cont și actualizează necesarul de echipament de protecție; (2) Furnizorii și donatorii intră în contact direct cu administratorii spitalelor și furnizeaza echipamentul de protecție

SETRIO recomandă farmaciilor să încurajeze angajații să limiteze contactul cu persoane din exterior și să utilizeze serviciile de comenzi online de medicamente. Astfel, a creat platforma GOPHARMA – un serviciu gratuit pentru farmaciștii din România, prin intermediul căruia aceștia câștigă timp la căutarea produselor esențiale, identifică distribuitorii care au stocuri pentru produsele căutate, câștigă timp la plasarea comenzilor de defectură și vizualizează rapid promoțiile oferite de distribuitori în această perioadă.

DocProcess susține companiile ce vor să-și digitalizeze procesele de business, prin eșalonarea costurilor de implementare și prin oferirea de facilități pentru toți furnizorii noi ce se înrolează în platforma companiei.

PREPI este platforma oferită gratuit în această perioadă liceenilor și prin intermediul căreia aceștia își îmbunătățesc cunoștințele matematice cu ajutorul unui plan personalizat, care-i ghidează prin bazele materiei.

BOX2M oferă companiilor soluții de monitorizare automată, ce elimină nevoia de interacțiune umană și reduc semnificativ costurile cu energia și alte utilităţi, respectiv costurile de mentenanță preventivă și reactivă. În această perioadă, BOX2M oferă un discount de 35% față de prețul de piață pentru componentele de tip CAPEX (hardware și instalare) necesare implementării și posibilitatea mutării bugetului tip CAPEX în costuri recurente, plătibile semestrial sau anual.

iziBAC este aplicația gratuită care le pune la dispoziţie liceeniilor ce se pregătesc pentru examenul de Bacalaureat peste 3000 de materiale educaționale. Acestea le sunt prezentate printr-o metodă modernă și distractivă, care îmbină cele mai moderne tehnici de gamificare cu o formă de predare inovativă, bazată pe multimedia content, interactivitate și spirit de comunitate.

3PM este o aplicație de Blended Learning, ce cuprinde o aplicație web pentru traineri și o aplicație mobilă pentru cursanți, prin intermediul căreia trainerii pot interacționa cu elevii înainte, în timpul și după sesiunile de training. În această perioadă, aplicația este oferită gratuit, pentru a putea fi folosită în mod complementar cu traininguri/ seminarii online. 

Foto: © Monopoly Monopoly | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: