Management Stiri

MedLife a achizitionat Diamed Center

7 ian. 2016 2 min

MedLife a achizitionat Diamed Center

Reading Time: 2 minute

Operatorul privat de servicii medicale, MedLife a anuntat astazi achizitionarea integrala a retelei de laboratoare Diamed Center, unul dintre operatorii medicali importanti din regiunea de sud-est a tarii.

Prin achizitia laboratoarelor Diamed Center, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, MedLife ajunge la un numar de sase tranzactii efectuate in decurs de un an, dupa preluarea pachetelor majoritare din grupul de firme SAMA & Ultratest, respectiv banca de celule stem Stem Cells Bank, preluarea integrala a centrului de imagistica Prima Medical din Craiova si a doua laboratoare din Iasi si din Constanta. Diamed Center activeaza in Bucuresti, Braila, Tecuci si Focsani si opereaza cinci laboratoare,doua clinici medicale, un centru de recuperare medicala, medicina estetica functionala si opt puncte de recoltare. Reprezentantii companiei estimeaza realizarea unei cifre de afaceri anuale de 800.000 de euro.

 “2016 va reprezenta un nou an de varf pentru MedLife in materie de achizitii, proiect de dezvoltare care va fi accelerat puternic in acest an. Daca in ultimul an am finalizat sase tranzactii locale cu investitii de peste 5 milioane de euro, anul acesta valoarea bugetului alocat doar achizitiilor se va mari semnificativ, avand ca strategie consolidarea pozitiei de lider la nivel national, diversificarea portofoliului de servicii si optimizarea activitatii pe segmente de business existente. Credem ca achizitiile derulate pana in prezent, noua la numar, precum si relatia pe care am construit-o cu toti actionarii implicati si acum in business ne recomanda ca fiind un partener de incredere si credem ca acest statut se va confirma inca o data in acest an”, spune Mihai Marcu, Presedinte CA MedLife.

Odata cu finalizarea tranzactiei, grupul Diamed Center va fi coordonat de unul dintre fostii actionari, astfel incat transferul de know-how si procesul de consolidare a noii companii in grupul MedLife sa se desfasoare in conditii optime, in timp ce intregul personal medical si sefii de laborator vor ramane neschimbati. Ca urmare a achizitiei Diamed Center, MedLife va ajunge la o retea de 23 de laboratoare, respectiv 32 de centre medicale, repartizate in Bucuresti si in tara. Prima tranzactie a MedLife a avut loc in 2010, a constat in preluarea unui pachet de 80% din Policlinica de Diagnostic Rapid din Brasov si a fost in valoare de 3 milioane de euro.   

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: