Stiri Lifestyle

Seniorul.ro. Pentru o îmbătrânire activă și demnă în România

18 mart. 2019 < 1 min

Seniorul.ro. Pentru o îmbătrânire activă și demnă în România

Reading Time: < 1 minut

Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie (GEAC) și Asociația CSR Nest lansează Seniorul.ro – o platformă de servicii integrate pentru o îmbătrânire pozitivă și îmbunătățirea  vieții oamenilor în vârstă în România.

Programul intervine la nivelul sănătății emoționale și psihice, securității financiare și sănătății sociale, abordate în prezent prin intermediul a trei proiecte complementare: Revista Seniorul, Senior Jobs și Visele Bătrânilor.

Revista Seniorul este un proiect jurnalistic cetățenesc dedicat subiectelor care privesc și problemelor care afectează viața oamenilor la vârsta înaintată. Redacția este intergenerațională, deschisă și este formată din 17 seniori și tineri voluntari cu experiențe de viață și profesionale diverse care povestesc despre „lume și viață”, îmbătrânire și bătrânețe în România. De asemenea, Revista Seniorul mai cuprinde și articole semnate de patru organizații neguvernamentale care derulează activități și proiecte pentru seniori.

Senior Jobs este un serviciu online de intermediere pe piața muncii care susține creșterea gradului de ocupabilitate a oamenilor de vârstă adultă superioară și de vârsta a 3-a. Senior Jobs propune o schimbare a atitudinilor sociale față de acest segment de populație și o regândire a politicilor naționale și de resurse umane, în contextul schimbărilor demografice fără precedent.

Finanțat în 2014 – 2015 de Fondul pentru Inovare Civică (FDSC), Visele Bătrânilor alină oamenii în vârstă vulnerabili financiar și emoțional prin îndeplinirea „viselor lor de o viață”. În 2014 – 2018 au fost îndeplinite dorințele a 58 de seniori din 3 centre de zi (organizații neguvernamentale) dedicate: Centrul Comunitar Ghencea (Asociația sf. Arhidiacon Ștefan), Organizația Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual și Asociația C.A.R.P. „Omenia”. 17 companii din București și din țară, 35 de tineri voluntari și peste 100 de copii, părinți și profesori ai Școlii nr. 280 din București au contribuit la îndeplinirea acestor dorințe.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: