Stiri Tech

Cat S60, primul smartphone cu camera foto termica

23 feb. 2016 2 min

Cat S60, primul smartphone cu camera foto termica

Reading Time: 2 minute

Mai e loc de inovatii la smartphone-uri, asa ca la MWC Barcelona a fost prezentat azi oficial primul smartphone cu camera foto termica integrata: Cat S60. Camera este dezvoltata de FLIR, un jucator important in tehnologia imaginilor termice.

 

Cat S60_RO_2 Cat S60_RO_3 Cat S60_RO_6 Cat S60_RO_7

Camera termica afiseaza pe ecran caldura invizibila pentru ochiul liber, scotand in evidenta diferentele de temperatura. Camera foto poate identifica nivelul de caldura si poate masura temperaturile de suprafata de la o distanta de la 15 m pana la 30 m. In plus, permite utilizatorilor sa vizualizeze diferite obiecte in atmosfera obscura, cum ar fi fumul, oferind o serie de beneficii pentru profesionistii din domeniul constructiilor, lucratorilor din domeniul public, amatorilor de sporturi in aer liber, dar si pentru interventiile de urgenta.

Astfel, se pot detecta si pierderile de caldura din jurul ferestrelor si usilor, zonele de umiditate sau cele lipsite de izolatie, se pot identifica aparatele electrice supra-incalzite si circuitele. De asemenea, smartphone-ul le permite utilizatorilor sa aiba vizibilitate pe intuneric.

Noul Cat S60 (cu o rama din metal turnat sub presiune), este rezistent la apa, la adancimi de pana la 5 m, timp de o ora, caracteristica ce ii permite sa fie folosit si ca aparat foto subacvatic.

Intre detaliile specifice smartphone, Cat S60 are un ecran multi-touch de 4.7 inci HD si sticla Gorilla Glass 4 (raspunde la comenzi tactile cu degete umede și mânuși), baterie de 3800mAh; camera foto principala subacvatica, dual flash, de 13 MP si camera foto secundara 5MP; conectivitate 4G LTE, procesor octa-core Snapdragon 617 , memorie 32GB ROM, 3GB RAM  si Android Marshmallow.

Terminalul va fi disponibil anul acesta la un pret recomandat de  649 euro / 599 dolari.

 

 

 

 

 

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: