Companii Stiri

Fundatia Vodafone Romania, la majorat : 23 de milioane euro pentru sanatate, educatie, servicii sociale

28 mai 2016 2 min

Fundatia Vodafone Romania, la majorat : 23 de milioane euro pentru sanatate, educatie, servicii sociale

Reading Time: 2 minute

Fundatia Vodafone Romania a finantat proiecte in valoare de 23 de milioane de euro pentru 1,4 milioane de beneficiari in cei 18 ani de la infiintare, conform informatiilor oferite de reprezentantii fundatiei la un eveniment de profil.

Prin programul Connecting for Good, lansat in 2012 sub denumirea Mobile for Good, Fundatia Vodafone Romania a oferit finantare pentru 38 proiecte pana in prezent, cu o valoare cumulata de 2,9 milioane de euro si cu peste 30.000 de beneficiari. Proiectele sunt selectate in urma unor runde de finantare anuale la care pot aplica ONG-urile care vor sa foloseasca tehnologia mobila pentru a sprijini educatia si sanatatea, in beneficial persoanelor defavorizate fizic, social sau economic.

Alte 55 de proiecte au fost finantate cu 650.000 de euro prin Proiectul Strategic de Investitie in Mediul Rural al Fundatiei, primul de asemenea amploare derulat in Romania. Lansat in 2015, proiectul a ajuns la 35.000 de beneficiari din 41 de judete si va continua si anul acesta.

Un alt program amplu derulat de Fundatia Vodafone in domeniul sanatatii este renovarea centrelor de transfuzie sanguina, care a cumulat investitii de 350.000 de euro pana in prezent. Demarat in 2011, programul a contribuit la renovarea a opt centre care deservesc o treime din totalul donatorilor din tara si care asigura sange pentru 291 de spitale. In 2016, centrele de transfuzii din Arad, Alba Iulia, Brasov, Constanta si Calarasi vor beneficia de renovare, iar centrele din Targu-Mures, Sfantu Gheorghe, Slobozia, Bistrita si Drobeta Turnu Severin vor fi dotate cu aparatura si echipamente performante.

De asemenea, Fundatia  a construit cea mai moderna sectie de terapie intensiva pentru nou-nascuti din Sud-Estul Europei, in cadrul Spitalului Marie Curie din Bucuresti, proiect in care a investit 2 milioane de euro. Noul corp al spitalului are patru etaje, o capacitate de 27 de paturi, o suprafata de 1.600 mp si poate trata anual 400 de nou- nascuti.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: