Lifestyle

21 mil. lei pentru familiile copiilor spitalizati

10 mart. 2016 3 min

21 mil. lei pentru familiile copiilor spitalizati

Reading Time: 3 minute

Peste 21 milioane lei stransi, 18 milioane de lei investiti, peste 14.000 de parinti si copii si doua “Case Departe de Casa” construite la Bucuresti si Timisoara – acestea sunt coordonatele celor 18 ani de activitate ai Fundatiei pentru Copii Ronald McDonald in Romania.

Fundatia a fost infiintata in 1998 si este principalul sustinator al celor doua case Ronald McDonald din Timisoara si din Bucuresti care gazduiesc familiile copiilor spitalizati pe durata tratamentelor medicale indelungate. Fundatia urmeaza sa inceapa anul acesta constructia celei celei de-a treia Case Ronald McDonald.

“Construirea celor doua case departe de casa a venit in sprijinul a peste 7000 de familii care aveau nevoie de ajutor intr-un moment important din viata lor, reusind sa-i facem sa uite de cel putin o grija. Mai mult, anul trecut am reusit sa strangem fonduri record de peste 2,5 milioane lei, suma care ne va ajuta in construirea celei de-a treia Case Ronald McDonald – cel mai important proiect al Fundatiei din ultimii opt ani“, a declarat Daniel Boaje, Director General McDonald’s Romania.

„Infiintarea Fundatiei in Romania a venit la putin timp dupa ce am deschis primul restaurant si cred ca a fost cea mai buna decizie pe care am luat-o”, a declarat Daniel Boaje, Director General McDonald’s Romania.

Casele Ronald McDonald vin in sprijinul familiilor ai caror copii sunt internati pentru tratamente pe termen lung in spital. Pe durata spitalizarii copiilor, parintii nu platesc cazarea. In Romania, Fundatia pentru Copii Ronald McDonald a construit doua case Ronald McDonald, in Bucuresti, la Spitalul Grigore Alexandrescu si in Timisoara, la Spitalul pentru Copii Louis Turcanu. Acestea au fost de la deschidere ‘case departe de casa’ pentru peste 14,000 de parinti care au putut fi alaturi de copiii lor in perioada de spitalizare, fara sa aiba astfel nicio cheltuiala de cazare sau de transport.

“Fundatia Ronald McDonald este o institutie care face parte organic din Spitalul Grigore Alexandrescu prin Casa Ronald McDonald ce se afla in interiorul spitalului si care are o valoare sociala si economica uriasa. Practic, e o componenta esentiala in buna functionare a spitalului”, a completat Prof. Univ. Dr. Dan Mircea Enescu, managerul spitalului de copii Grigore Alexandrescu.

Primele proiecte susţinute de Fundaţie au fost o serie de intervenţii chirurgicale dificile pentru copiii cu malformaţii faciale. In fiecare an de atunci, Fundaţia s-a implicat in nenumarate proiecte dedicate protecţiei copiilor aflaţi in spitale, educaţiei celor defavorizaţi sau reconstrucţiei de locuinţe, atunci cand acestea au fost afectate de calamitaţi naturale. In Romania, oamenii au raspuns mesajelor Fundaţiei. Astfel, multe dintre contribuţiile financiare provin de la cei care trec pragul restaurantelor McDonald’s şi sunt lasate in cutiile speciale pentru Fundaţia pentru Copii Ronald McDonald. Pe langa sustinerea din partea clientilor, Fundatia este sprijinita anual de cei peste 4,000 de angajati McDonald’s si peste 300 de parteneri locali – atat prin donatii, cat si prin implicarea constanta in implementarea proiectelor.

“Casa Ronald McDonald este pentru mine, fetita mea si familia noastra un factor important care contribuie la vindecarea copilului nostru. Aceasta este intr-adevar o casa-departe-de-casa, iar fiica noastra abia asteapta, dupa fiecare tratament, sa se intoarca aici. Aici ne recapatam fortele, avand liniste, acces la toate utilitatile casei, bucatarie, sala de mese, frigider, dulap de alimente, vesela, baie proprie. Aici am avut ocazia sa socializam cu alte familii, sa legam prietenii, sa ne sprijinim reciproc. Amplasamentul cladirii este intr-un loc linistit, foarte aproape de Spitalul de copii Louis Turcanu, unde urmam tratamentul, dandu-ne siguranta in cazul unei urgente medicale. Doresc pe aceasta cale sa le multumesc din suflet tuturor celor care ne sprijina in acest moment greu prin care trecem” – Ioana, mama Dianei, 10 ani – Casa Ronald McDonald Timisoara.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: