fbpx
Stiri Tech

43% dintre copii spun că au vorbit cu cineva necunoscut pe internet4 min

07/09/2020 3 min read

43% dintre copii spun că au vorbit cu cineva necunoscut pe internet4 min

Reading Time: 3 minute

Telekom Romania reintroduce în ofertele sale aplicația Kasperky Safe Kids ca urmare a rezultatelor sondajului de opinie Kids security, realizat de ISRA Center pentru Telekom Romania pe un eșantion național reprezentativ de 1.000 de respondenți, copii și părinți deopotrivă. Potrivit acestora, 95% dintre copiii chestionați, care au vârste cuprinse între 10-17 ani, au menționat că accesează internetul de pe propriul telefon mobil, 38,8% de pe propriul computer sau laptop, 27,4% de pe propria tabletă și 27,4% de pe un televizor Smart.

Îngrijorarea vine din faptul că, de foarte multe ori, copiii nu le spun părinților adevărul despre timpul petrecut online și activitățile pe care le desfășoară pe internet. Când au fost întrebați, copiii au menționat că petrec aproape cinci ore pe internet, în timp ce părinții lor știu de aproximativ patru ore. De asemenea, există o diferență importantă între ceea ce fac online și ceea ce părinții știu că fac: 76% dintre copii folosesc social media, în timp ce doar 51% dintre părinți au spus acest lucru. De exemplu, doar 3% dintre părinți au spus că cei mici petrec mai mult de nouă ore pe internet, comparativ cu aproape 9% dintre copii (adică de aproape trei ori mai mult).

Mai mult, 43% dintre copii au menționat că au vorbit cu cineva necunoscut pe internet, în timp ce doar 22% dintre părinți spun că ar putea face acest lucru copiii lor. Acest procent aproape dublu demonstrează că nu întotdeauna copiii sunt conștienți de pericolele pe care le pot aduce astfel de acțiuni, dar și că părinții nu au niciun control asupra lor. Consecințele acestei lipse de control sunt grave, având în vedere că 26% dintre copii au spus că au fost agresați pe internet, în timp ce doar aproximativ 10% dintre părinți au spus că se poate întâmpla ceva similar copiilor lor.

Telekonomie

Telekom Romania aduce noi oferte în platforma Telekonomie, lansată în această vară: incepand de azi, toți clienții de servicii mobile, existenți sau noi, de cartele preplătite sau abonamente, vor putea beneficia de trei luni acces gratuit în aplicația Kaspersky Safe Kids Premium după activare. La expirarea celor trei luni, clienții vor plăti doar 1 euro (5 lei)/lună, TVA inclus, sau 1 euro credit în cazul serviciilor preplătite. Pentru activarea serviciului trebuie trimis un SMS gratuit la 1333 cu textul „copil”.

„Datorită situației generate de pandemie, tot mai mulți copii au interacționat cu tehnologia și, astfel, au descoperit internetul, pe care l-au utilizat fie în scop educațional sau pentru divertisment, cu sau fără supravegherea părinților. Pentru a-i ajuta pe părinți să nu-i lase neprotejați pe copii în fața pericolelor din lumea online, dar și pentru a contribui la educarea acestora în vedere utilizării responsabile a tehnologiei, am reintrodus în portofoliul nostru de soluții oferta Kaspersky Safe Kids Premium cu trei luni acces gratuit. Prin funcționalitățile pe care le oferă, gestionarea site-urilor și aplicațiilor pe care copilul le accesează, geolocalizarea acestuia, alerte și notificări în timp real în momentul în care sunt detectate activități online suspecte sau acțiuni restricționate, monitorizarea timpului petrecut online, părinții au în permanență controlul asupra activității online pe care cei mici o realizează”, a declarat Andreas Elsner, Director Executiv Comercial, Segment Rezidențial, Telekom Romania.

În același timp, Telekom introduce în platforma Telekonomie serviciul Smart WiFi, internet instant la priză, fără găuri în pereți și cabluri în plus prin casă. Votat de consumatori produsul anului 2020, serviciul Smart WiFi poate fi achiziționat cu o reducere de 50% pentru primele 3 luni (de la doar 14,5 lei/lună).

Parcul online

Pentru a comunica soluțiile pe care Telekom le aduce părinților, prin care copiii pot fi protejați în mediul online, și pentru a-i determina să conștientizeze amenințările online cu care se pot confrunta copiii lor, Telekom Romania a creat un experiment social unic, aducând pericolele online în lumea reală, prin realizarea proiectului „Parcul online”. Părinții se confruntă cu amenințarea viscerală a pericolelor digitale și fiecare „atracție” din parc reprezintă o adevărată amenințare online. 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *