BizRemote by certSIGN Companii Stiri

Încă o companie se alătură inițiativei Auchan și Leroy Merlin de susținere a sistemului medical

23 apr. 2020 < 1 min

Încă o companie se alătură inițiativei Auchan și Leroy Merlin de susținere a sistemului medical

Reading Time: < 1 minut

NEPI Rockcastle se alătură inițiativei Auchan și Leroy Merlin de amenajare a unității de suport medical Bucureștii Noi cu o contribuție financiară pentru închirierea de containere sanitare. Acestea vor face parte din structura de sprijin pentru pacienții confirmați cu COVID-19, cazuri noncritice.

Pe data de 2 aprilie 2020, Auchan Retail Romania, împreună cu Leroy Merlin România, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), au demarat organizarea unui centru de spitalizare pentru persoane noncritice, de 350 de paturi, prin punerea la dispoziție a unui spațiu de 7.500 m2 în Bucureștii Noi, respectiv amenajarea și echiparea lui pentru a fi predat, ulterior, Ministerului Sănătății.

Suprafața va acomoda și containere de cazare pentru medici, containere sanitare și dușuri pentru pacienți, zone distincte de luat masa pentru cadre medicale și pacienți și va asigura, practic, condiții decente de îngrijire pentru cazurile noncritice.

De asemenea, NEPI Rockcastle a donat 150.000 de euro către Societățile Naționale de Cruce Roșie din Europa Centrală și de Est (Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie – Regiunea Europa). Banii vor fi alocați în funcție de nevoile medicale pentru achiziția de materiale și produse dezinfectante necesare combaterii răspândirii virusului, dar și pentru campanii de informare a populației.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: