BizRemote by certSIGN Stiri

A început campania de vaccinare anti-Covid

27/12/2020 < 1 min read

A început campania de vaccinare anti-Covid

Reading Time: < 1 minut

După mai bine de zece luni de luptă cu pandemia, România a demarat astăzi campania de vaccinare împotriva Covid-19

Moment istoric în România: Campania națională de vaccinare anti-Covid a început oficial în România și în Uniunea Europeană. Startul campaniei de imunizare a fost dat în București, iar o oră mai târziu a început în toată țara.

Primul român care a primit o doză din vaccin este Mihaela Anghel, o asistentă medicală de la Institutul Național „Matei Balș” din București. Mihaela Anghel este asistenta care a preluat primul pacient din România confirmat cu noul coronavirus, la finalul lunii februarie.

Primii români care vor fi vaccinați, începând de astăzi sunt cadrele medicale din cele peste zece spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva Covid-19.

În România, vaccinarea împotriva noului coronavirus va avea trei etape: Prima etapă a campaniei de vaccinare, cea a cadrelor medicale, care a început astăzi se va termina la începutul lunii februarie a anului viitor. Cea de-a doua etapă vizează vaccinarea populației cu risc (adulți cu vârstă de peste 65 de ani, persoane aflate în evidență cu boli cornice) și lucrători care desfășoară activități în domenii cheie esențiale, iar ultima etapă va implica populația generală.

Vaccinarea împotriva Covid-19 este gratuită și nu este obligatorie.

Foto:  © Chayakorn LotongkumDreamstime.com

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă