Business Companii Stiri

A început sezonul comenzilor pentru mustul de Jidvei

23/07/2019 2 min read

author:

A început sezonul comenzilor pentru mustul de Jidvei

Reading Time: 2 minute

Începând cu data de 23 iulie până pe 31 august 20019, producători de vin pot comanda must ravac. Aceasta este cea de-a cincea ediție a campaniei ”Must de la Jidvei”și, după recoltare, cantitățile vor fi livrate în localități din următoarele județe ale țării: Alba, Sibiu, Mureș, Cluj, Brașov, Hunedoara, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Vâlcea, Harghita, Covasna, Prahova (până la Câmpina), Gorj, Dâmbovița, Neamț, precum și în București.

Cantitatea minimă de must care poate fi comandată este de 100 de kilograme, cu preluare din puncte fixe de distribuție în localitățile vizate, iar comenzile de peste 250 kilograme sunt transportate direct la domiciliu, în limita posibilităților. De asemenea, cei care comandă minimum 250 de kilograme din același sortiment se pot înscrie la cea de-a V-a ediție a concursului ”Vin de casă din must de la Jidvei”, care se va desfășura în primăvara anului viitor.

Sortimentele disponibile anul acesta sunt: Fetească Regală cu Muscat Ottonel, dar și sortimentul de must roze introdus anul trecut. Soiul Sauvignon Blanc este disponibil doar în punctele fixe de distribuție.

Ce este mustul ravac?

Mustul ravac nu conține resturi de pielițe, fragmente de ciorchini, praf sau sâmburi care pot afecta producerea corectă a vinului de casă. Calitatea mustului este garantată prin declarația de conformitate primită la livrare.

Odată cu achiziționarea mustului, gospodarii beneficiază de asistență telefonică din partea specialiștilor Jidvei, pe toată durata procesului de vinificație.  

”Din mustul ravac se obțin vinuri fructuoase, cu multă prospețime, bogate în compuși de arome, fine și elegante. Astfel, compania Jidvei vine în întâmpinarea micilor producători cu un must ravac, limpezit și înnobilat cu drojdii selecționate, pentru ca tot procesul producției vinului să fie facil și eficient”, explică dr. chimist Ioan Buia, directorul complexului de vinificație Jidvei.

”Musturile vor fi realizate din soiul nostru tradițional Fetească Regală cupajat cu soiul Muscat Ottonel, precum și din soiul Sauvignon Blanc. Mustul roze va fi obținut prin vinificarea în roze și cupajarea unor soiuri nobile de struguri negri”, a spus dr. chimist Ioan Buia.

Comenzile se pot realiza atât telefonic la numărul 0755.706.000, cât și online, completând formularul de comandă disponibil pe www.mustdejidvei.ro.

Prețul unui kilogram de must este 4,5 lei (TVA inclus).

Pe parcursul celor 5 ani de implementare a campaniei, peste 6.000 de persoane au comandat must obținut din strugurii celei mai mari plantații vinicole cu proprietar unic din România și din Europa.

Grupul Jidvei este cel mai mare producător de vin din România, deținând cea mai mare plantație viticolă din țară și cea mai mare podgorie din Europa cu proprietar unic, având 2.500 de hectare de viță-de vie și crame dotate cu cele mai performante echipamente, situate la Jidvei, Tăuni, Blaj și Bălcaciu.

Vinurile de Jidvei au fost distinse în ultimii zece ani cu peste 500 de medalii în cadrul celor mai prestigioase concursuri de profil din lume. 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă