Antreprenori by eMAG Stiri

ACTIONariat pentru comunitate

10 nov. 2014 < 1 min

ACTIONariat pentru comunitate

Reading Time: < 1 minut

Asociatia CSR Nest a lansat proiectul “ACTIONariat pentru Comunitate!”, ce are drept scop cultivarea implicarii responsabile in comunitate a managementului si angajatilor IMM-urilor din Bucuresti.

Foto: Dreamstime

Proiectul porneste de la realitatile pietei locale de responsabilitate sociala corporativa (CSR) si de la gradul de implicare civica a IMM-urilor din Romania. Astfel, daca in prezent conceptul de CSR este cunoscut si aplicat in mare parte de catre companiile multinationale prezente in Romania, multe dintre intreprinderile mici si mijlocii (IMM) active pe piata locala fie nu cunosc acest concept, fie nu au o strategie de CSR.

Proiectul implica pe de o parte constientizarea si educarea IMM-urilor in domeniul CSR-ului, pe de alta parte implicarea acestora in societate, prin realizarea de strategii de responsabilitate sociala adaptate specificului acestora de activitate si implementarea de programe de CSR in parteneriat cu diferite ONG-uri.

Proiectul, in valoare de 62.600 lei este realizat in proportie de 88,82% cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

“Ne propunem ca prin proiectul <ACTIONariat pentru Comunitate!> sa aducem mai aproape IMM-urile de dezideratul de implicarea in proiecte sociale. Totodata vrem sa educam acest segment, astfel incat sa se reduca tot mai mult decalajul dintre companiile mari care deja se implica civic de mai mult timp si IMM-urile care mai au de recuperat cativa ani de implicare civica”, spune Sergiu Sebesi, presedintele Asociatiei CSR Nest si coordonatorul de proiect.

Proiectul va fi insotit si de o serie de activitati de promovare care vizeaza asigurarea vizibilitatii proiectului si promovarea rezultatelor acestuia in randul mass-media si al tuturor stakeholderilor celor 20 de IMM-uri beneficiare ale proiectului.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: